Skip to main content

FASHION NEWS

H Gigi Hadid "αναπαράγει" το πρώτο εξώφυλλο της Anna Wintour για την αμερικάνικη Vogue

To γνωστό μοντέλο τιμά την θρυλική fashion editor!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να την γνωρίζεις ως την αυστηρή fashion director του θρυλικού περιοδικού Vogue Αμερικής, με την χαρακτηριστική της καρέ κουάφ και τα μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου, τα οποία συνηθίζει να φοράει στις εμφανίσεις της, αλλά πέρα από τα γραφικά σχόλια που έχουν γίνει κατά καιρούς για αυτήν, η Anna Wintour ήταν, είναι και θα είναι μια από τις γυναίκες-πρωτοπόρους στον χώρο της μόδας.

Ήταν το 1988 όταν ανέλαβε την θέση της διευθύντριας στο γνωστό περιοδικό και το πρώτο της εξώφυλλο ήταν τόσο αναπάντεχο όσο και η ίδια της προσωπικότητα. Με εκείνο το εξώφυλλο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε το Ισραηλινό μοντέλο Michaela Berku, ήταν η πρώτη φορά που το περιοδικό «ξέφυγε» από τα «κλισέ» και έδωσε μια διαφορετική ματιά στο πώς έβλεπε ως τότε ο κόσμος την μόδα. Ήταν το casual chic look της Berku, με το τζιν παντελόνι και το εκπληκτικό Christain Lacroix jacket με τον embellished σταυρό αξίας 10.000 δολαρίων, που «άνοιξε» τον δρόμο για το mix & match πιο οικονομικών brands με πολυτελείς οίκους. Και φυσικά η μοναδικά ανάλαφρη φωτογραφία του μοντέλου -που τράβηξε ο Peter Lindbergh- που το έδειχνε από την μέση και πάνω, αντί των κλασικών πορτρέτων ως τότε, ανατρέποντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο τα περιοδικά μόδας δημιουργούσαν τα εξώφυλλά τους.

Όλη αυτή την ιστορία της μόδας, αναπαράγει από την αρχή, ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της νέας γενιάς μας, η Gigi Hadid, τιμώντας έτσι το περιοδικό και φυσικά την διευθύντριά του, Anna Wintour. Η αξιοσημείωτη ομοιότητά της με την Berku είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν αυτή την φωτογράφηση επιτυχημένη, αλλά είναι και η ίδια η Hadid -με την φυσικότητά και το ταλέντο της ως μοντέλο- που παίζουν και αυτά πολύ βασικό ρόλο.

Στην νέα φωτογράφηση, η Hadid φωτογραφίζεται από τον Sean Thomas, σε ένα παρόμοιο look με αυτό της αρχικής φωτογραφίας του 1988, το οποίο αυτή την φορά, έχει επιμεληθεί η fashion editor Jorden Bickham. 

1988_vogue_gigihadid_01.jpg

1988_vogue_gigihadid_02.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM