Skip to main content

FASHION NEWS

O Kanye West, το Madison Square Garden και η 1η μέρα του NYFW

ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζεις για το φαντασμαγορικό show Yeezy Season 3!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να μην τον συμπαθείς για τις extreme δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς. Μπορεί να μην συμπαθείς την γυναίκα του, Kim Kardashianν και όλα όσα αντιπροσωπεύει αυτή η «γενιά» των ριάλιτι σταρ. Αλλά δεν μπορεί να μην θαυμάζεις τον ενθουσιασμό του και τον οραματισμό που έχει για την τέχνη. Γιατί έτσι αντιμετωπίζει ο Kanye West την μόδα. Σαν μια μορφή τέχνης, η οποία και είναι. Αυτό είναι ίσως και ένα μικρό (ή μεγάλο –ο καιρός θα δείξει-) σημάδι ιδιοφυΐας. Γιατί, όποιος καταφέρνει να είναι πρωτοπόρος σε κάτι και να δημιουργεί τάσεις, να ενισχύει την διαφορετικότητα, τότε αυτό –για εμένα τουλάχιστον- είναι μια μορφή ιδιοφυΐας. Και έτσι και έκανε ο Κanye λίγες μέρες πριν.

Σε ένα show extravaganza έκανε τον κόσμο να... (παρα)μιλάει μόνο για εκείνον, την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στην Νέα Υόρκη (NYFW). Μόνο εκείνος θα μπορούσε να μαζέψει 20.000 άτομα στο στάδιο του Madison Square Garden, σε μια από τις πιο κρύες ημέρες της Νέας Υόρκης και να έχει ουρές κόσμου να περιμένουν να απολαύσουν το show του, με εισιτήριο ή χωρίς. Με ανθρώπους σημαντικούς από τον χώρο της μουσικής και της μόδας, ράπερς, σχεδιαστές, fashion editors, μοντέλα να υποστηρίζουν αυτόν και το όραμά του.

Από την έναρξη του show φάνηκε ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό απ΄όλα όσα είχε κάνει ως τώρα. Με ένα μπεζ σεντόνι να καλύπτει «κάτι», ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την έναρξη του show. Αφού όλοι οι καλεσμένοι κάθισαν στις θέσεις τους και αφού η οικογένειά του έκανε αυτό που λέμε… «είσοδο» λίγο μετά, ο Kanye με το απλό baseball καπέλο του και το oversized φούτερ του που έγραφε “Ι feel like Pablo”, μέσα από το λάπτοπ του, προγραμμάτιζε την μουσική που θα ακολουθούσε το show. Η μουσική φυσικά προήλθε από το νέο άλμπουμ του ιδίου, “The Life of Pablo” και μετά το πρώτο verse του πρώτου track… η αυλαία άνοιξε. Που σημαίνει ότι το σεντόνι ανασηκώθηκε και αποκάλυψε μια κυβική σκηνή με τα μοντέλα πάνω σε αυτήν και από κάτω ένα πλήθος από κομπάρσους όπου φορούσαν τις δημιουργίες του καλλιτέχνη και κινούνταν ρυθμικά.

Το σκηνικό ήταν εμπνευσμένο από την φημισμένη φωτογραφία του φωτογράφου Paul Lowe, όπου είχε απαθανατίσει το 1995 την γενοκτονία στην Ρουάντα. Στο κέντρο της σκηνής, η Naomi Campbell με την Liya Kebede και την Veronica Webb, οι οποίες εμφανίστηκαν φορώντας μαύρα κορμάκια και παλτό ή γούνες.

03-yeezy-fw-16-04.jpg

03-yeezy-fw-16-09.jpg

03-yeezy-fw-16-12.jpg

Η συλλογή παρέμεινε σε παρόμοια λογική με τις δύο προηγούμενες, προσθέτοντας αποχρώσεις του maroon και του πορτοκαλί, του σομόν αλλά και με color block λεπτομέρειες σε κορμάκια, τοπ και knee high κάλτσες, όπου περιελάμβαναν τις αποχρώσεις του γαλάζιου, του μπλε και του μπορντό. Φυσικά, τα yeezy boost και οι platform μπότες συμπλήρωναν τα looks σε μια –επίσης- μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων, ενώ εντύπωση έκαναν τα νέα γυναικεία ημι-διάφανα ankle boots και σανδάλια από καουτσούκ.

Φυσικά, και τα αντρικά ρούχα δεν μπορούσαν παρά να ξεχωρίσουν με τα shearling jackets (όπως αυτό που φορούσε ο/η μούσα του West, Ian Conor) σε αποχρώσεις του κίτρινου/μουσταρδί, τα οποία περιλαμβάνονταν και στη σειρά των γυναικείων ρούχων, σε διαφορετικές αποχρώσεις. Ο μινιμαλισμός παρέμεινε το βασικό στοιχείο της συλλογής Yeezy Season 3, με τις φόρμες και τις γραμμές να διατηρούν την απλή αισθητική τους.

03-yeezy-fw-16-01.jpg

03-yeezy-fw-16-03.jpg

Αφού ολοκληρώθηκε το show, ο Kanye West δεν θα μπορούσε να μην πει λίγα λόγια, ευχαριστώντας τους fans, την adidas η οποία στήριξε οικονομικά το event, τον Olivier Rousteing για την συνεργασία τους στα looks που δημιούργησε για την οικογένεια Kardashians και Jenners αλλά και την fashion editor Carine Roitfeld, η οποία "χρησιμοποίησε" πρώτη την σύζυγό του σε εξώφυλλο περιοδικού μόδας. Ο καλλιτέχνης -επίσης- υποσχέθηκε σε κοινό και καλεσμένους ότι η νέα του συλλογή θα έχει χαμηλότερες τιμές απ’ ότι οι προηγούμενες, των οποίων οι τιμές στα ρούχα ξεκινούσαν από τα $1,000 δολάρια.

Δες παρακάτω τα looks και στιγμιότυπα και το βίντεο από το εντυπωσιακό event!

03-yeezy-fw-16-02.jpg

03-yeezy-fw-16-05.jpg

03-yeezy-fw-16-06.jpg

03-yeezy-fw-16-07.jpg

03-yeezy-fw-16-08.jpg

03-yeezy-fw-16-10.jpg

03-yeezy-fw-16-11.jpg

03-yeezy-fw-16-12.jpg

03-yeezy-fw-16-13.jpg

03-yeezy-fw-16-14.jpg

03-yeezy-fw-16-15.jpg

03-yeezy-fw-16-16.jpg

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου