Skip to main content

FASHION NEWS

‘90s are back και η adidas Originals το επιβεβαιώνει

Το Gazelle επιστρέφει!


Κέλλυ Νόβακ

Τα φορούσα μικρή τα Gazelle. Ξέρεις, ήταν από εκείνες τις εποχές, όπου ήταν πολύ σημαντικό να φοράς τα «σωστά» sneakers. Έλεγαν πολλά για το τι άτομο ήσουν και με ποιες παρέες… επιτρεπόταν να κυκλοφορείς.

Κάπως έτσι, έχουν και τώρα τα πράγματα. Μπορεί να έχουν αλλάξει κάποιες καταστάσεις, αλλά για να είσαι σωστή “sneakerhead”, πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα «kicks». Η adidas Originals σε βοηθάει -άλλη μια φορά- σε αυτό. Και αυτή την φορά το κάνει με τον πιο… νοσταλγικό τρόπο.

Με μια πρωτότυπη παγκόσμια συνεργασία με τον καλλιτέχνη Doug Abraham (γνωστός και ως @bessnyc4), επανακυκλοφορεί το θρυλικό μοντέλο Gazelle. Κεντρικό πρόσωπο της συνεργασίας αυτής, το iconic supermodel, Kate Moss!

«Επεμβαίνοντας» με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μία εμβληματική φωτογραφία από το 1993, στην οποία η Kate Moss φοράει τα Gazelle της, ο Abraham χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή δημιουργική του προσέγγιση για να μετατρέψει τη μόδα και τις μνήμες της pop κουλτούρας σε κάτι σύγχρονο και οικείο, ανακαλύπτοντας μια νέα οπτική του παρελθόντος. Ο Abraham και το έργο που δημιούργησε ζωντανεύουν το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας του Gazelle – ‘Steal from history to create the future, nothing is sacred’.

«Η ιστορία και η κληρονομιά του Gazelle, μας δίνουν έμπνευση για να δημιουργήσουμε το μέλλον» δηλώνει ο Nic Galway, Vice President Global Design των adidas Originals. «Με το επαναλανσάρισμα του Gazelle, ψάξαμε στις original αναφορές της σύγχρονης κουλτούρας που προσδιορίζουν την αυθεντικότητα στο στιλ. Η Kate Moss είχε πάντα μια στενή σχέση με το brand των adidas Originals και η αγάπη της για το Gazelle πίσω στα ’90s είναι απόδειξη πως το συγκεκριμένο sneaker ενσωματώθηκε στο στιλ και την pop κουλτούρα της εποχής».

Με την εμφάνισή του για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’60, το Gazelle έχει μια πλούσια κληρονομιά λόγω της διαχρονικότητάς του από γενιά σε γενιά και της υιοθέτησής του από διαφορετικές κουλτούρες και στυλιστικές επιρροές. Από τη fashion σκηνή των mods, της reggae, της Britpop αλλά και του grunge, μέχρι την pop κουλτούρα, η πιο εμβληματική αναφορά του Gazelle είναι αυτή η φωτογραφία της Kate Moss από το 1993. Η φωτογραφία του ανερχόμενου ακόμα τότε supermodel, θα έθετε αργότερα τις βάσεις του grunge στιλ, ενώ ταυτόχρονα απεικόνιζε πλήρως την ουσία του Gazelle. "To Gazelle ήταν το απόλυτο sneaker που φορούσαμε όλοι πίσω στα 90’s. Ο σχεδιασμός του είναι διαχρονικός και παραμένει πάντα στη μόδα. Ήμουν και θα είμαι ένα adidas girl”, δηλώνει η Kate Moss!

Δες παρακάτω το βίντεο της καμπάνιας!

Gazelle_Model_Kate_Moss-Original_01.jpg

 

https://www.youtube.com/watch?v=VOcnEEbv5_8&feature=youtu.be

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.