Skip to main content

FASHION NEWS

Όταν ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να ταξιδέψει στο διάστημα

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα ως τώρα από τον οίκο Chanel. Κάναμε λάθος.


Κέλλυ Νόβακ

Έχω λίγο-πολύ (όπως και πολύς κόσμος ακόμη), μείνη άφωνη. Όταν αντικρύζεις ένα τεχνητό διαστημόπλοιο στην μέση του Grand Palais, να «στέκεται» περήφανα ως το κέντρο της παρουσίασης της νέας κολεξιόν του οίκου Chanel, δε γίνεται διαφορετικά. Και οκέι, ίσως να μην χάναμε τα λόγια μας τότε, αλλά όταν αυτό στο τέλος του show, πήρε μπρος, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα εντυπωσιαζόμασταν και θα παρακολουθούσαμε κάτι περισσότερο από μια «απλή» επίδειξη μόδας.

Και όλα αυτά, από ένα brand το οποίο δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ με τα location και τα σκηνικά που επιλέγει κάθε φορά να παρουσιάσει. Όταν έχεις ήδη δημιουργήσει το δικό σου αεροδρόμιο, μπιστρό, καζίνο, σουπερμάρκετ, την «δική σου» Τσινετσιτά, έχεις στήσει μια ολόκληρη επίδειξη στον πιο κεντρικό δρόμο της Κούβας... τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; ; Όλοι πιστεύαμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο με το οποίο μπορεί να μας εκπλήξει ο Karl Lagerfeld. Aυτός ο ιδιοφυής άνθρωπος (τον έχω χαρακτηρίσει έτσι πολλές φορές στην ζωή μου), ο οποίος ποτέ, μα ποτέ δεν μπορεί να κάτσει «ήσυχος».

Το μυαλό του τρέχει πιο γρήγορα και από το φως στο διάστημα. Και είναι το διάστημα που τόσες φορές τον έχει απασχολήσει και τον «τρώει». Αυτό το άγνωστο, το άγνωστο του μέλλοντος –αν θες-, δεν μπορεί παρά να αποτελεί την μεγαλύτερη έμπνευση για εκείνον. Το σκέφτεται συνεχώς. Μέρα-νύχτα. Μήνες ολόκληρους και στην συγκερκιμένη περίπτωση, 6 στον αριθμό, καθώς τόσο καιρό χρειάστηκε για να δημιουργήσει το διαστημόπλοιο που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Ο ίδιος βέβαια, ισχυρίζεται ότι για τα ρούχα και τη συλλογή για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017-2018, δεν εμπνεύστηκε από το διάστημα. Προσωπικά, διαφωνώ. Υπήρχαν τόσες πολλές φουτουριστικές αναφορές στα ρούχα του, από τις μεταλλικές αποχρώσεις σε jackets, φορέματα, παντελόνια, patterns (λατρέψαμε τα prints αστροναύτη που ήταν τυπωμένα σε πολλά ρούχα), μέχρι και τα ίδια τα sparkly παπούτσια που θύμιζαν κομψές μπότες αστροναύτη.

Από την άλλη, πολύ συχνά πολλά από αυτά τα στοιχεία αποτελούν μέρος των συλλογών του, οπότε ίσως και να έχω άδικο. Αλλά τo αδιαμφισβήτo homage που έπαιξε στην “Barbarella”, δεν νομίζω ότι μπορεί να αρνηθεί κανείς, ούτε εκείνος, ούτε εγώ. Τα bouffant, φουσκωτά μαλλιά, με τα στολισμένα και σχεδόν σαν έργα τέχνης, headpieces για τα μαλλιά, το επιβεβαιώνουν αυτό εξάλλου. Αλλά ήταν και οι συχνά ογκώδεις γραμμές κάποιων ρούχων, τα οversized, tweed jackets και κοστούμια –τα οποία όλα δημιουργήθηκαν εντός του «οίκου» αυτή τη φορά-, και είχαν όλα μια τέτοια «ηλικιακή» ελευθερία, που μπορεί να φορέσει εύκολα μια κοπέλα στα 25, αλλά και μια γυναίκα στα 50.

Αλλά αυτός είναι ο Lagerfeld. Ένας καλλιτέχνης, ένας σχεδιαστής που βλέπει «μπροστά», πριν από εμάς και η σκέψη του τρέχει –όπως σου είπα και πριν- έτη φωτός, πιο γρήγορα από εμάς. 

 

20172018-fw-chanel-01.jpg 20172018-fw-chanel-02.jpg 20172018-fw-chanel-03.jpg 20172018-fw-chanel-04.jpg 20172018-fw-chanel-05.jpg 20172018-fw-chanel-06.jpg 20172018-fw-chanel-07.jpg 20172018-fw-chanel-08.jpg 20172018-fw-chanel-09.jpg 20172018-fw-chanel-10.jpg 20172018-fw-chanel-11.jpg 20172018-fw-chanel-12.jpg

 

https://www.instagram.com/p/BRVWpKsFjU2/?taken-by=laurabrown99

https://www.instagram.com/p/BRV9rqRg-Z6/?taken-by=chanelofficial

https://www.instagram.com/p/BRW0j-9jOCj/?tagged=rocketman

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός