Οι πιο προκλητικές φωτογραφίες του Mario Testino παρουσιάζονται σε μια νέα έκθεση φωτογραφίας

XXXXL φωτογραφίες για… όλα τα γούστα!

Κέλλυ Νόβακ

O Mario Testino είναι και από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους μόδας. Η καριέρα του στον χώρο της μόδας (και όχι μόνο) μετράει σχεδόν 40 χρόνια! Τα έχει κάνει όλα σε αυτό το χρονικό διάστημα: από το να τραβήξει εκπληκτικά κομψές φωτογραφίες για γνωστά περιοδικά μόδας μέχρι και πιο προκλητικές, για γνωστές καμπάνιες μεγάλων οίκων (βλ. Gucci όσο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής ο Tom Ford).

Το γυμνό για τον Testino είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του σαν φωτογράφος, όπως ήταν και για τον αείμνηστο Helmut Newton. Ίσως γι’ αυτό και η νέα εκθέση του Testino να παρουσιάζεται στο Helmut Newton Foundation.

Ο γνωστός φωτογράφος λοιπόν, συλλέγει μερικές από τις πιο προκλητικές φωτογραφίες της καριέρας του, με σκοπό την νέα του έκθεση στο Βερολίνο. Με το όνομα Mario Testino: Undressed η έκθεση δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ένα “mash-up” από φωτογραφίες του Testino και του Newton με σκοπό να θαυμάσουν την δική τους ματιά απέναντι στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα αλλά στον τρόπο με τον οποίο εκείνοι αντιμετωπίζουν και αντιμετώπιζαν το γυμνό.

Η έκθεση έκανε opening στις 3 Ιουνίου, στον εν λόγω εκθεσιακό χώρο και λέγεται ότι οι φωτογραφίες έχουν εκτυπωθεί σε τεράστια κάδρα με σκοπό να μην αποσπαστεί η προσοχή του θεατή για κανένα λόγο αλλά και για να γίνει «μέρος» της εμπειρίας που προσφέρει η έκθεση.

To opening της έκθεσης είχε τεράστια προσέλευση και για την ακρίβεια την μεγαλύτερη ως τώρα στο Helmut Newton Foundation.

Η έκθεση Mario Testino: Undressed θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 3 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου στο Helmut Newton Foundation στο Berlin.

mariotestino_undressed_01.jpgmariotestino_undressed_02.jpgmariotestino_undressed_03.jpgmariotestino_undressed_04.jpgmariotestino_undressed_05.jpgmariotestino_undressed_06.jpg

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares