Skip to main content

FASHION NEWS

H Vogue Italia γιορτάζει τον ομοφυλικό έρωτα

Και τα δύο εξώφυλλα του τεύχους Σεπτεμβρίου, δείχνουν γκέι μοντέλα να φιλιούνται!


Κέλλυ Νόβακ

Ξέχνα για λίγο την extravaganza των δεν-ξέρω-και-εγώ-πόσων διαφορετικών εξωφύλλων που δημιούργησε η αμερικάνικη Vogue για το φετινό τεύχος Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence. Κανένα δεν μπορεί να φτάσει αυτός της Vogue Italia. Γιατί η ιταλική εκδοχή του γνωστού περιοδικού, έχει σκοπό, έχει νόημα και κυρίως ένα σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο. Ποιο είναι αυτό; Είναι οκέι για τα γκέι ζευγάρια να φιλιούνται δημοσίως και να, που όλο περηφάνεια, αποτυπώνει αυτό ακριβώς το εν λόγω περιοδικό!

https://www.instagram.com/p/BYTA8KEBhx3/

Το καλλιτεχνικό «δαιμόνιο» των φωτογράφων, Mert Alas & Marcus Piggott απαθανατίζει δύο ζευγάρια του ίδιου φίλου (δύο άνδρες, δύο γυναίκες) να κάνουν το πιο απλό, καθημερινό πράγμα στον κόσμο: να φιλούν τους αγαπημένους τους συντρόφους. Αυτό που ακόμα και εν έτη 2017, σε πολλές χώρες, δεν επιτρέπεται να βλέπουμε ούτε στην τηλεόραση, ούτε καν στον δρόμο (να, ναι «καλά» η Ρωσία και η Κορέα….)!

Αυτή η τόσο αθώα πράξη αποτυπώνεται τώρα για πάντα στο χαρτί, μέσα από αυτά τα δύο εξώφυλλα, τα οποία παίρνουν «πνοή» μέσα από τα ταλαντούχα μοντέλα, Lily Aldridge και Vittoria Ceretti και τους Edoardo Velicskov και Pablo Rousson οι οποίοι είναι πραγματικό ζευγάρι.

https://www.instagram.com/p/BYdpx8mFwiV/

Ακολουθώντας τα βήματα της θρυλικής, Franca Sozzani λοιπόν, που έχασε την μάχη της με τον καρκίνο πριν λίγο καιρό, ο νέος Editor-in-Chief, Emanuele Farneti, συνεχίζει το έργο της, δημιουργώντας ένα εξώφυλλο «σταθμό», στην ιστορία των εκδόσεων.

Ας είναι λοιπόν, αυτό μια νέα αρχή, στο πώς αντιμετωπίζουν οι εκδοτικοί οίκοι το content των περιοδικών τους, ακόμα και η αμερικάνικη Vogue, της οποίας τα εξώφυλλα είναι μεν πάντα εντυπωσιακά, αλλά δεν έχουν δε, τον ίδιο εμψυχωτικό και ριζοσπαστικό τόνο, όσο άλλα και όσο είχε το ίδιο το περιοδικό τα παλαιότερα χρόνια.

Όταν τόσο αναγνωρισμένα περιοδικά μόδας, παρουσιάζουν την δική τους ματιά, απέναντι σε κρίσιμα θέματα που βοηθούν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας, τότε είναι εικόνες σαν αυτές της ιταλικής Vogue, που κάνουν πιο «οικεία» στον κόσμο, πράγματα που μπορεί να μην βλέπει και να τον «φοβίζουν». Ας σταματήσουμε λοιπόν, να φοβόμαστε άλλο πια την γκέι κοινότητα.  

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.