Skip to main content

FASHION NEWS

Το μουσείο V&A θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη έκθεση μόδας με ρούχα της Frida Kahlo

The V&A ανακοίνωσε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις μόδας, αφιερωμένη στο στιλ της Μεξικανής καλλιτέχνιδας.


Κέλλυ Νόβακ

Μια από τις πιο αναγνωρισμένες καλλιτέχνιδες του 20ου αιώνα, είναι η Frida Kahlo. Η Μεξικανή ζωγράφος, πέρα από το σημαντικό έργο και κληρονομιά που άφησε πίσω της, άφησε και μια ντουλάπα, γεμάτη με τις εκπληκτικές της ενδυμασίες!

Οι ζωηρές αποχρώσεις, τα έντονα χρώματα, τα bold prints και statement αξεσουάρ είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιλάμβαναν πάντα οι εμφανίσεις της Kahlo. Για την ίδια, οι ενδυματολογικές της επιλογές έπαιζαν ένα βασικό ρόλο στον τρόπο έκφρασής της και πάντα αντικατόπτριζαν την μεξικάνικη καταγωγή της.

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία λοιπόν, της Ευρώπης, το Victoria & Albert Museum, θα παρουσιάσει μια έκθεση μόδας, αφιερωμένη στην Kahlo.

Τα εκθέματα είναι ρούχα και αξεσουάρ της καλλιτέχνιδας από την προσωπική της συλλογή, όπως κορσέδες που είχε ζωγραφίσει η ίδια στο χέρι, κολιέ και φωτογραφίες.

Η δήλωση που δημοσίευσε το V&A είναι η εξής: «Το V&A θα παρουσιάσει την πρώτη έκθεση που θα λάβει μέρος εκτός των συνόρων του Μεξικό, με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα της Kahlo, συμπεριλαμβανομένου προσθετικών μελών, διαφόρων φαρμάκων, αξεσουάρ, κοσμημάτων, φωτογραφιών και γραμμάτων.»

Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο Blue House, στο Μεξικό, μια κατοικία στην οποία διέμενε η Kahlo με τον Diego Riveria και το οποίο ήταν κλειστό για 50 χρόνια, μέχρι που το άνοιξαν το 2004.

Η Kahlo πέθανε το 1954 αλλά το εμβληματικό της στιλ, παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα. Άπειροι σχεδιαστές έχουν εμπνευστεί για τις συλλογές τους από την γνωστή καλλιτέχνιδα, όπως οι Dolce & Gabbana, Jean-Paul Gaultier και Riccardo Tisci, μέχρι και σημερινά style icons όπως η Beyoncé.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε