Το μουσείο V&A θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη έκθεση μόδας με ρούχα της Frida Kahlo

The V&A ανακοίνωσε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις μόδας, αφιερωμένη στο στιλ της Μεξικανής καλλιτέχνιδας.

Κέλλυ Νόβακ

Μια από τις πιο αναγνωρισμένες καλλιτέχνιδες του 20ου αιώνα, είναι η Frida Kahlo. Η Μεξικανή ζωγράφος, πέρα από το σημαντικό έργο και κληρονομιά που άφησε πίσω της, άφησε και μια ντουλάπα, γεμάτη με τις εκπληκτικές της ενδυμασίες!

Οι ζωηρές αποχρώσεις, τα έντονα χρώματα, τα bold prints και statement αξεσουάρ είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιλάμβαναν πάντα οι εμφανίσεις της Kahlo. Για την ίδια, οι ενδυματολογικές της επιλογές έπαιζαν ένα βασικό ρόλο στον τρόπο έκφρασής της και πάντα αντικατόπτριζαν την μεξικάνικη καταγωγή της.

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία λοιπόν, της Ευρώπης, το Victoria & Albert Museum, θα παρουσιάσει μια έκθεση μόδας, αφιερωμένη στην Kahlo.

Τα εκθέματα είναι ρούχα και αξεσουάρ της καλλιτέχνιδας από την προσωπική της συλλογή, όπως κορσέδες που είχε ζωγραφίσει η ίδια στο χέρι, κολιέ και φωτογραφίες.

Η δήλωση που δημοσίευσε το V&A είναι η εξής: «Το V&A θα παρουσιάσει την πρώτη έκθεση που θα λάβει μέρος εκτός των συνόρων του Μεξικό, με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα της Kahlo, συμπεριλαμβανομένου προσθετικών μελών, διαφόρων φαρμάκων, αξεσουάρ, κοσμημάτων, φωτογραφιών και γραμμάτων.»

Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο Blue House, στο Μεξικό, μια κατοικία στην οποία διέμενε η Kahlo με τον Diego Riveria και το οποίο ήταν κλειστό για 50 χρόνια, μέχρι που το άνοιξαν το 2004.

Η Kahlo πέθανε το 1954 αλλά το εμβληματικό της στιλ, παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα. Άπειροι σχεδιαστές έχουν εμπνευστεί για τις συλλογές τους από την γνωστή καλλιτέχνιδα, όπως οι Dolce & Gabbana, Jean-Paul Gaultier και Riccardo Tisci, μέχρι και σημερινά style icons όπως η Beyoncé.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares