
FASHION NEWS
Unisex ρούχα και πολύ Lang-ian αισθητική στο πρώτο show του Shayne Olivier για τον Helmut Lang
Η επιστροφή ενός μεγάλου σχεδιαστή και ενός ακόμη μεγαλύτερου οίκου.
Το γεγονός ότι τα shows του brand Hood by Air, δεν υπάρχουν πια στην Εβδομάδα Μόδας στην Νέα Υόρκη, τα τελευταία 3 χρόνια (μιας και το brand δεν υπάρχει πια), έχει στοιχίσει τελικά στον κόσμο της μόδας. Και όχι μόνο για τα πάντα innovative σχέδια και του Shayne Olivier (τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Hood by Air), αλλά και για τα άκρως θεατρικά και εξονυχιστικά πρωτοποριακά του shows.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν, από τους υπευθύνους του οίκου Helmut Lang να κάνουν ένα re-launching του εμβληματικού αυτού οίκου, που άνθισε το ’90 από έναν αυτοδίδακτο Lang, όπου καθόρισε την έννοια που έχει ο μινιμαλισμός στα ρούχα μας αυτή την στιγμή, προσέλαβαν και την 26χρονη Isabella Burley, Editor-in-Residence του οίκου Helmut Lang, για να δώσει και πάλι πνοή στο brand.
Αυτή λοιπόν, θέλοντας να αντιμετωπίσει με την ίδια cutting edge λογική που έχουν και οι owners του brand, τον θρυλικό οίκο, προσέλαβε σαν σχεδιαστή του, τον ταλαντούχο Olivier.
Όλοι στο άκουσμα του pairing αυτού, αναρωτηθήκαμε: «Θα είναι τα ρούχα με αισθητική σαν αυτή του Lang;», «Θα είναι με την ραδιούργα διαστροφικότητα του Olivier;». Οι απόψεις διίστανται. Αλλά μας άφησε λίγο όλους σχεδόν άφωνους, όταν κατάφερε να συνδυάσει και τα δύο.
Είναι θαυμάσιο λοιπόν, να βλέπεις, ότι ένας τόσο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας, κατάφερε τόσο γρήγορα να καταλάβει και να μπει στο μυαλό, ενός ακόμη σπουδαιότερου σχεδιαστή, σαν τον Helmut Lang. Έτσι λοιπόν, η σχεδόν πάντα σεξουαλική ματιά του Olivier απέναντι στα urban, streetwear ρούχα που σχεδίαζε για το HBA, τώρα βρήκε μια μινιμαλιστική ισορροπία, όντας στην θέση αυτή.
Δηλαδή, στην πρώτη του συλλογή για τον οίκο και την Spring 2018 συλλογή, που παρουσίασε στο New York Fashion Week, κατάφερε να έχει unisex πολυτελή κομμάτια (κάτι που βρίσκαμε και προηγουμένως στα σχέδια του Lang), αλλά και καθημερινά staple ρούχα με μια πιο φετιχιστική διάθεση πάντα που χαρακτηρίζει τον Olivier, anyway.
Υπήρχε κάτι το kinky στα ασύμμετρα σουτιέν και τα τολμηρά harnesses τα οποία θαυμάσια συνδυάζονταν με τις tailored παντελόνες. Αλλά ήταν πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες στα σχέδια στου Olivier, όπως τα δερμάτινα codpieces και οι ζώνες που θύμιζαν ζαρτιέρες που τελικά μετέφρασαν την διαστροφικότητα του σχεδιαστή, στην κομψή αισθητική του οίκου του Helmut Lang.
Το θέμα είναι ότι κατάφερε να τα συνδυάσει όλα, τόσο ώστε να βγάζουν νόημα και κυρίως να πει και ο ίδιος ο Shayne Olivier την δική του twisted ιστορία, που τόσο, μα τόσο μας είχε λείψει από το NYFW.