Η "αποδομημένη νταρκίλα" της Sarah Burton στη νέα συλλογή για τον Alexander McQueen

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια λέει «ναι» στο Dark Romance!

Κέλλυ Νόβακ

Ναι, ξέρω. Ακούγεται σαν κάποιο περίεργο food trend που «ανακάλυψε» άλλος ένα αναγνωρισμένος chef! «Αποδομημένη νταρκίλα». Παρόλα αυτά, δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό για την νέα συλλογή του οίκου Alexander McQueen. Δηλαδή, υπό μια έννοια, έτσι έχουν τα πράγματα.

Εμπνευσμένη από τους κήπους Great Dixter στο Λονδίνο, η καλλιτεχνική διευθύντρια του brand, Sarah Burton, δημιούργησε μια συλλογή για την Άνοιξη 2018, πιο dark και από το… dark! Οκέι, έχει πάντα αυτή την goth σχεδόν, αισθητική στις συλλογές της, αλλά με αυτή την κολεξιόν, μπορεί κανείς και με τη… βούλα να πει, ότι είναι από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν πλέον και επίσημα τον οίκο.

Αλλά σίγουρα, ένα ακόμα στοιχείο είναι και η ιδιότητα της Burton να πει την δική της ιστορία ή παραμύθι, αν θες, μέσα από τις συλλογές της. Και αυτό το παραμύθι είχε έναν twisted ρομαντισμό, μέσα από τα στενά jackets και cropped παντελόνες, τα all-leather σύνολα αλλά και τα πιο τα ρομαντικά μεν, αλλά σέξι δε, φορέματα με βολάν.

Το ενδιαφέρον όμως σε αυτή την συλλογή (πέρα του ότι είδαμε και μεταλλικές αποχρώσεις να «περπατούν» στην πασαρέλα), ήταν και ο τρόπος κατασκευής των ρούχων της Burton. Δηλαδή πέρα από την αντιπαράθεση των δύο διαφορετικών στιλ που παρουσίασε (το dark σε συνδυασμό με το ρομαντικό), ήταν και οι σιλουέτες των ρούχων που παρέδωσαν αυτή την «αποδομημένη» λογική στην συλλογή.

Από τα πιο ανάλαφρα, μακριά φορέματα μέχρι και τα fitted body, μπορεί η συλλογή εκ πρώτης όψεως να μοιάζει διχασμένη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλήρως ολοκληρωμένη και συντονισμένη στο όραμα που έχει η Sarah Burton για τον οίκο Alexander McQueen.

amq_ss18_pfw_01.jpgamq_ss18_pfw_02.jpgamq_ss18_pfw_03.jpgamq_ss18_pfw_04.jpgamq_ss18_pfw_05.jpgamq_ss18_pfw_06.jpgamq_ss18_pfw_07.jpgamq_ss18_pfw_08.jpgamq_ss18_pfw_09.jpgamq_ss18_pfw_10.jpgamq_ss18_pfw_11.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares