Skip to main content

FASHION NEWS

Athens Xclusive Designers Week! Δες ποιά shows ξεχώρισαν μέχρι τώρα!

Ρίξε μια ματιά στους πιο ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές!


Κέλλυ Νόβακ

Για 16η συνεχόμενη χρονιά το Athens Xclusive Designers Week είναι γεγονός! Την Παρασκευή ξεκίνησε η επίσημη εβδομάδα μόδας της Αθήνας, γεμάτη δημιουργικότητα. Έλληνες σχεδιαστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αστείρευτο ταλέντο στις συλλογές τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015.

Η διοργάνωση άνοιξε με το εντυπωσιακό show του Βασίλη Ζούλια, όπου είδαμε δημιουργίες εμπνευσμένες από την δεκαετία του ’60, με κομμάτια σε έντονα χρώματα και prints και ιδιαίτερους συνδυασμούς.  Η παρουσίαση απογειώθηκε όταν στην πασαρέλα ανέβηκε η Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη, Mις Ελλάς και μοντέλο της του '60. Συνεχίζοντας με νοσταλγική διάθεση παλαιότερων δεκαετιών, ο οίκος Rita Pateroni παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από την εποχή των λουλουδιών και της αθωότητας, την δεκαετία του ’70. Η κολεξιόν με ανανεωμένο ύφος, ήταν άκρως καλοκαιρινή και θηλυκή.

Το Σάββατο στην πασαρέλα είδαμε τις δημιουργίες του σχεδιαστικού δίδυμου Join Clothes. Οι αρχιτεκτονικού τύπου επιρροές  και τα πολυμορφικά τους ρούχα ήταν αρκετά για να γίνουν αντικείμενο πόθου από πολλές γυναίκες.  Σε παρόμοιο πνεύμα ακολούθησε και το show της Κατερίνα Βαμβακά – Gaffer & Fluf, όπου εμπνέεται από origami, την αρχιτεκτονική αλλά και τα Lego, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή συλλογή από ρούχα που μπορούν να φορεθούν σύμφωνα με το προσωπικό στυλ του καθένα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κολεξιόν του brand name Valtadoros, με σχεδιαστή τον Πάρη Βαλταδώρο, όπου τα «βάζει» με το ανθρώπινο σώμα και τις κινήσεις του όπως βλέπουμε και στην γιόγκα.

Με ethnic επιρροές θα τελειώσει η 16η διοργάνωση του AXDW, με την συλλογή του γνωστού σχεδιαστή Πάνου Απέργη. Ο ίδιος έχει εδραιωθεί στον χώρο της μόδας έχοντας δουλέψει ως στυλίστας σε περιοδικά μόδας, στην τηλεόραση αλλά και τον κινηματογράφο.

Το κοινό που επισκέπτεται την διοργάνωση έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και το μοναδικό showroom της Alexia Fashion, με δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών όπου θα βρίσκονται στον χώρο της διοργάνωσης όλες τις μέρες.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

FASHION NEWS

KARL LAGERFELD JEANS: Το νέο denim brand κοιτάει κατάματα την youth culture

Ακολουθώντας το όραμα του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας για τη δημιουργία μιας fashion κοινότητας, ο οίκος κοιτάει κατάματα την youth culture και λανσάρει το brand KARL LAGERFELD JEANS

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;