Ο Mario Testino «χάνει» δουλειές αφού 13 μοντέλα τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση

Τρία μεγάλα brands λένε «όχι» στον γνωστό φωτογράφο. 

Κέλλυ Νόβακ

Καλά, για το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχτεί ο χώρος του κινηματογράφου και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτόν, μετά τις κατηγορίες γυναικών και ανδρών του χώρου που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης,έχουμε διαβάσει πολύ τους τελευταίους μήνες.

Φυσικά, το πρόβλημα αυτό όμως, δεν σταματάει στον χώρο αυτό. Υπάρχει κι αλλού. Παντού βασικά, αλλά ας επικεντρωθούμε στην βιομηχανία της μόδας.

Και εδώ, υπάρχουν πολλές τέτοιες κατηγορίες, από μοντέλα, στιλίστες, σχεδιαστές και η λίστα συνεχίζεται, αλλά τα νέα, σχετικά με τον Mario Testino, μας σόκαραν χωρίς αμφιβολία.

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο ταλαντούχους φωτογράφους μόδας, ο Testino κατηγορείται από 13 μοντέλα αλλά και πρώην βοηθούς του για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Testino αρνείται τις κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του μάλιστα, αναφέρουν ότι πρόκειται για χαρακτήρες των οποίων η αξιοπιστία θα έπρεπε να ερευνηθεί εκτενέστερα, αναφέροντας για την ακρίβεια, ότι αυτές οι πηγές δεν είναι φερέγγυες.

Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν δεν έχει επιβεβαιωθεί με σιγουριά τίποτα ακόμα, πολλά brands έχουν αρχίσει ήδη να λένε «όχι» στον Mario Testino, σε επερχόμενες συνεργασίες.

Ο οίκος Burberry, Michael Kors και Stuart Weitzman, συγκεκριμένα, ορκίστηκαν να μην ξαναδουλέψουν με τον γνωστό φωτογράφο.

Για την ακρίβεια, η Burberry που έχει να συνεργαστεί εδώ και 2 χρόνια σχεδόν με τον Testino, δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει γνώμη τώρα.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις κατηγορίες τέτοιου είδους. Ο οίκος Burberry είναι αφοσιωμένος ώστε να προσφέρει ένα ασφαλές και δίκαιο περιβάλλον και έχει μηδενική ανεκτικότητα σε οποιουδήποτε είδους παρενόχληση, κακοποίηση ή διάκριση.»

Συμπληρωματικά, ο οίκος Michael Kors, δήλωσε κι αυτός ότι δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά με τον Testino: «Μάθαμε πρόσφατα για τις κατηγορίες όσον αφορά τον Mario Testino. Δεδομένης της σοβαρότητας των κατηγοριών, δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Testino σε μελλοντικές διαφημιστικές καμπάνιες.»

Aντίστοιχα και το περιοδικό Vogue καθώς και η διευθύντρια Anna Wintour δήλωσαν ότι δεν θα ξανασυνεργαστεί με κανένα από τα περιοδικά του ομίλου Conde Nast ο φωτογράφος, παρόλη την στενή φιλία της πρώτης με τον ίδιο.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares