Ο οίκος Versace είναι ένα ακόμη brand που λέει «όχι» στην γούνα

Άλλο ένα πολυτελές brand αντιστέκεται στην χρήση αληθινής γούνας.

Κέλλυ Νόβακ

Δεν χρειάζεται να πάμε τον χρόνο πολύ πίσω για να δούμε πόσα brands και οίκοι μόδας, έχουν «θυσιάσει» ζώα, στον βωμό της μόδας. Έχουμε δει πάρα πολλές φορές, σχεδιαστές μόδας να σκοτώνουν ζώα με σκοπό να υλοποιήσουν το όραμα που έχουν στο μυαλό τους, για ένα απλό σχέδιο, για μία συλλογή.

Ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν και θα αλλάξουν μόνο αν τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου, αναλάβουν πρώτοι δράση. Έπειτα, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα εξάλλου.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, και ο οίκος Versace αντιστέκεται στην χρήση αληθινής γούνας και από εδώ και πέρα δεν θα ξαναδούμε σχέδια του οίκου να παρελαύνουν στην πασαρέλα με αυτό το υλικό.

Η Donatella Versace, μιλώντας στην The Economist, ανακοίνωσε τα νέα: «Γούνα; Έχω τελειώσει μ’ αυτό», δήλωσε σχετικά η σχεδιάστρια. «Δεν θέλω να σκοτώνω ζώα για να κάνω μόδα. Δεν νιώθω ότι είναι σωστό».

Με την απόφαση αυτή, ο θρυλικός ιταλικός οίκος ακολουθεί το «βήμα» και άλλων πολυτελών brands που κι αυτά έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν αληθινή γούνα στις συλλογές τους. Τέτοια brands είναι η Gucci, Tom Ford, Stella McCartney και άλλοι.

Πέρα από τον ηθικό παράγοντα του πράγματος, η κίνηση αυτή των οίκων κάνει πολύ καλό και στην εικόνα τους. Κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο για τις ανδρικές συλλογές, το σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared2, έγινε στόχος όταν στην πασαρέλα της συλλογής τους, μοντέλο (συγκεκριμένα η Kendall Jenner) εμφανίστηκε φορώντας ένα γούνινο παλτό.

Πάντως, το γεγονός ότι ο οίκος Versace σταματάει την χρήση αληθινής γούνας είναι ένα μεγάλο βήμα για την «ανθρωπότητα», μιας και στο παρελθόν το brand έχει παρουσιάσει αρκετά looks που περιλάμβαναν γούνα.

Photo: Instagram @donatellaversaceAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares