Skip to main content

FASHION NEWS

Anaces SS’18: Όταν η μυθολογική ιστορία εμπνέει την δημιουργία της πιο powerful συλλογής

Πώς αποδίδει η Τόνια Μητρούδη την έννοια της νεότητάς και θηλυκότητας, με γνώμονα την ελληνική μυθολογία.


Κέλλυ Νόβακ

Όταν αυτό το καλοκαίρι, θα κάθεσαι το βράδυ κάτω από τ’ αστέρια και θα αναρωτιέσαι ποιός αστερισμός είναι ποιος... ένα έχεις να κάνεις: μια «επίσκεψη» στην συλλογή της Nidodileda. Μπορεί να μην μάθεις για τους αστερισμούς, per se, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβεις, για άλλη μια φορά, τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο δουλεύει το brand.

Σταθερή πάντα στην φιλοσοφία που ακολουθεί η σχεδιάστρια του brand, Τόνια Μητρούδη την βοηθάει και πάλι για να δημιουργήσει μια συλλογή, μέσα από την οποία εξυμνεί την μυθολογική ιστορία και της προσφέρει το πιο σύγχρονο και επίκαιρο twist, μέσα από τα σχέδιά της.

Συγκεκριμένα λοιπόν, το brand για την δημιουργία της καινούργιας καλοκαιρινής συλλογής, εμπνέεται από την μυθολογική ιστορία του ονόματος της και τους χαρακτηρισμούς αλλά και τα αξιώματα που αποδόθηκαν στους Διόσκουρους - “Anaces”, αυτά των  Βασιλιάδων και Θεών, τόσο για την ιδιότητα τους ως προστάτες όσο και για την παρουσία τους ως αστέρια στον ουρανό. Τα αγάλματα των Διόσκουρων, εξυμνούσαν την νεότητα, την γύμνια, η μόνη κάλυψη της οποίας καθώς και των όμορφων και αθλητικών αναλογιών σωμάτων τους γινόταν μόνο με μια κάπα.

Η φετινή καλοκαιρινή συλλογή καθρεφτίζει επακριβώς τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσδοκώντας να μεταφέρει στην γυναίκα του σήμερα την αριστοκρατική εσάνς και σεβάσμια υπεροχή μιας βασίλισσας (“Anassas” κατά την μυθολογία)! Παράλληλα, ενθαρρύνει τις πιο τολμηρές στην απόλυτη απελευθέρωση της θηλυκότητας τους!

Περιλαμβάνει μεταξωτά υφάσματα με prints απο μουσελίνα , ενώ συνεχίζει την πρωτοπορία στην ανάμειξη υλικών με δανδέλα στην εξελιγμένη καλοκαιρινή εκδοχή της. Η χαρά της διαφάνειας, με χρήση για πρώτη φορά layout σατέν υφάσματος embroidered με lace, λινού υφάσματος συνδυασμένο με embroidered ορζάντζα, ενώ εκμοντερνίζει την κλασσική εκδοχή των manteaux από δανδέλα με silver-gold σμήξεις, διακοσμημένο κρόσι, και φυσικά παγιέτα, η statement υπογραφή του brand! Μια αριστοκρατική χρωματική παλέττα, που εμπλουτίζεται για πρώτη φορά με αποχρώσεις του powder blue.

Ultra-elegant δημιουργίες που ακολουθούν την γραμμή του σώματος και αφήνουν κατα βάση την αίσθηση της δροσιάς, του δροσερού καλοκαιρινού μπάνιου και της ελευθερίας/ γύμνιας η οποία καλύπτεται παράλληλα απόλυτα με inside out dresses που φοριούνται και αυτόνομα, συνδυασμένα με embellished accessories από καστόρι που ντύθηκαν εξ’ολοκλήρου με μέταλλα!

anaces_ss18nido_01.jpganaces_ss18nido_02.jpganaces_ss18nido_03.jpganaces_ss18nido_04.jpganaces_ss18nido_05.jpganaces_ss18nido_06.jpganaces_ss18nido_07.jpganaces_ss18nido_08.jpganaces_ss18nido_09.jpganaces_ss18nido_10.jpg

Credits:

Cappadocia campaign shoot(photos: 01-08)

Photographer: Mara Desipris

Model: Anastasia Peraki

Mua: Renos Politis

California shoot (photos: 09,10)

Photographer: Champagne Victoria

Model: Hanna Montazami

Info

E-shop: http://nidodileda.com

Facebook: https://www.facebook.com/Nidodileda.officialpage?ref=br_tf

Instagram: http://instagram.com/nidodileda

Pinterest: http://www.pinterest.com/nidodileda/

YouTube: https://www.youtube.com/user/nidodileda

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.