Η Gigi Hadid απαντάει στα αρνητικά σχόλια που έλαβε για το εξώφυλλο της Vogue Italia

Η "γκάφα" των υπευθύνων της Vogue Italia.

Κέλλυ Νόβακ

Σε μια εποχή όπου η ποικιλομορφία στον χώρο της μόδας είναι από τα βασικότερα θέματα συζήτησης στα σαλόνια της βιομηχανίας, όταν συμβαίνει κάτι που προσβάλλει το θέμα αυτό, γίνεται… χαμούλης.

Και υπό μία έννοια, λογικό, αν το καλοσκεφτείς, μιας και είναι σημαντικό να υποδεχτούμε στον χώρο μια νέα γενιά πραγμάτων και μια νέα και πιο loose μορφή του πώς πρέπει να είναι ή να δείχνει ένα μοντέλο.

Όταν λοιπόν, στο εξώφυλλο ενός τόσο σημαντικού περιοδικού, όπως είναι η Vogue Italia, «παίζει» μια Gigi Hadid που μοιάζει σαν να είναι από άλλη «φυλή», με την προσπάθεια να δείχνει πιο έθνικ, ε, είναι λογικό κανείς ν’ αναρωτηθεί: «Αν θέλατε ένα μαύρο μοντέλο, γιατί δεν βάλατε ένα πραγματικό μαύρο μοντέλο στην φωτογράφηση;».

Ο φωτογράφος Steven Klein λοιπόν, που είναι ένας από τους υπεύθυνους όπου «μεταμόρφωσε» την Hadid από… λευκή σε… μαύρη με την βοήθεια του Photoshop (και πολλής ποσότητας bronzer), έλαβε μαζί με το μοντέλο πολλά αρνητικά σχόλια.

Η Αμερικανίδα καλλονή όμως, θέλοντας να διαχωρίσει την θέση της απ’ αυτή την κατάσταση και να τονίσει το γεγονός ότι δεν ευθύνεται εκείνη για το αποτέλεσμα, μέσα από ένα statement στο Story της στο Instagram, εξήγησε πώς έχει η κατάσταση.

Αρχικά, τόνισε το γεγονός ότι για το μακιγιάζ και το τελικό αποτέλεσμα που λαμβάνει μια φωτογράφηση, δεν είναι στο χέρι της. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία που έχουν τραβήξει οι παπαράτσι από την έξοδό της από την φωτογράφηση, θέλει να υπενθυμίσει το πόσο σκούρο ήδη φαίνεται το πρόσωπό της, από την υπερβολική χρήση bronzer.

Έπειτα, ζητάει συγνώμη αν πρόσβαλε κάποιον και ότι αυτή δεν ήταν η πρόσθεσή της, μιας και υποστηρίζει και προωθεί το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη ποικιλομορφία στον χώρο της μόδας.

Δες αναλυτικά, την δήλωση της Hadid παρακάτω.

gigi_backlash_vogueitalia_02.jpg

Κεντρική φωτό: Instagram @gigihadidAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares