Skip to main content

FASHION NEWS

Όταν δύο "icons" συναντιούνται

Τα adidas Originals αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορική κληρονομιά του brand μέσα από την ολοκαίνουργια γυναικεία σιλουέτα του Falcon


Κέλλυ Νόβακ

Τι είμαστε; Ένα πολύ μικρό μέρος ενός τεράστιου σύμπαντος. Ζούμε και υπάρχουμε σε έναν πλανήτη στον οποίο πασχίζουμε καθημερινά ν’ αφήσουμε το σημάδι μας. Στον ίδιο τον πλανήτη, την κοινωνία, τους ανθρώπους γύρω μας. Τι είναι αυτό που απομένει από εμάς, at the end of the day; Η κληρονομιά που θ ’αφήσουμε πίσω μας. Η «ιστορία» μας.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία των adidas Originals. Να χτίζουν την κληρονομιά τους και να «γεννούν» icons.

To 1997 λοιπόν, ήταν μια χρονιά που γεννήθηκαν δύο icons. Το πρώτο; Το Falcon Dorf των adidasOriginals. Το sneaker φόρος τιμής στην κουλτούρα της εποχής, για όλους τους creators που αμφισβήτησαν τα όρια και χάραξαν το δρόμο για όσους ακολούθησαν.

falcon_01.jpg

Το δεύτερο; H Kylie Jenner, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και iconic personas του πλανήτη. Η Jenner εκτός από style icon, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες παγκοσμίως που ανατρέπει κάθε προσδοκία που θέλει τις νέες γυναίκες να συμβιβάζονται, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως creator που οραματίζεται και δεν αφήνει κανένα εμπόδιο να σταθεί στο δρόμο της.

 

falcon_02.jpg 

Fast forward στο σήμερα. Στο 2018 και 21 χρόνια μετά, η Jenner και το Falcon, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανοίγουν το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορική κληρονομιά των adidas Originals που είναι τόσο σημαντική για το brand.

Πρωταγωνίστρια στη νέα καμπάνια του brand, η Jenner, αποκαλύπτει το sneaker με το εμβληματικό design. Η πρωταρχική σιλουέτα του Falcon, γνωστή και ως Falcon Dorf, έκανε την εμφάνισή της στα τέλη των ‘90s ως ένα τολμηρό statement σε μια εποχή όπου οι γυναίκες δεν φοβόντουσαν να σπάσουν τους κανόνες και να πουν τη δική τους αλήθεια. Με σχεδιασμό που έφερε την επανάσταση στο street style, η εμβληματική σιλουέτα έθεσε τα όρια και επαναπροσδιόρισε τα sneakers ως απόλυτα fashion items.   

 

 «Λατρεύω το στυλ των ‘90s», αποκαλύπτει η Jenner. «Έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές από τις χρωματικές παλέτες της συλλογής μου και σίγουρα αυτά τα looks είναι ένα throwback σε εκείνη την εποχή».  

 

falcon_03.jpg

 Αντλώντας έμπνευση από τη σχεδιαστική κληρονομιά των adidas Originals, δύο  δεκαετίες αργότερα, το Falcon επιστρέφει και επανεμφανίζεται στο σύγχρονο street style. Η νέα πρόταση παραμένει πιστή στις αξίες του ως επαναστατική δύναμη, και ξεχωρίζει για τα γκρι, ροζ, μαύρα και μπλε colorways. 

falcon_04.jpg

 To ανανεωμένο Falcon φέρνει την επανάσταση στο streetwear, χάρη στο ανατρεπτικό του design που συνδυάζεται άψογα με την επιθυμία της Jenner για εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες και τολμηρά patterns.

 

 

falcon_05.jpg  Στα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του sneaker κυριαρχεί ένα κλασικό πλέγμα και σουέντ λεπτομέρειες καθώς και διακριτικά ανακλαστικά στοιχεία. Παράλληλα, η μεσαία rubber εξωτερική σόλα συμπληρώνει τον τολμηρό σχεδιασμό, δημιουργώντας μια σιλουέτα που συνδέει τη νοσταλγία των ‘90s με το ρεύμα της σημερινής εποχής.    falcon_06.jpg 

 Ο τολμηρός χαρακτήρας του Falcon ταυτίζεται με τη στάση ζωής και τον τρόπο σκέψης της Jenner, που την έχουν καθιερώσει ως μία από τις πιο εμβληματικές personas του street community και έχουν εκτοξεύσει το beauty brand της. Είναι το sneaker που σχεδιάστηκε για να θυμίσει σε όλους τους creators ότι ο μόνος τρόπος να επηρεάσεις αλλά και να περάσεις καλά, είναι παίρνοντας ρίσκα.   

 

 Ανακάλυψε τo Falcon στο adidas Originals store (Αθηναΐδος 5 & Καλαμιώτου, Αθήνα), σε επιλεγμένα sneaker stores και στο adidas.gr.

Για περισσότερα νέα, μείνε συντονισμένη στη Facebook Page των adidas Originals και στο @adidasgr στο Instagram.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός