Skip to main content

FASHION NEWS

Η συλλογή του Pyer Moss ήταν μια ωδή στην μαύρη κουλτούρα

«Μας βλέπετε τώρα;»


Κέλλυ Νόβακ

Η Μόδα δεν αφορά μόνο τις τάσεις και τα ρούχα που θα φοράμε από του χρόνου. Είναι και ένα μέσο να εκφράσουμε όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή μας ή ακόμη καλύτερα, την κοινωνία.

Επηρεάζεται εκατό τοις εκατό η Μόδα, από τα κοινωνικοπολιτικά συμβάντα και δεν θα μπορούσε να «υπάρχει», χωρίς να συμβαίνει αυτό.

Μια συλλογή, μια φωτογράφηση, μια καμπάνια μόδας, λέει και μία ιστορία, και στην περίπτωση του brand Pyer Moss, συνέβη αυτό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Με t-shirts του τύπου "See us now?" (=μας βλέπετε τώρα;) ή  "Stop calling 911 on the culture," (=σταματήστε να καλείτε την αστυνομία στην κουλτούρα μας), το brand παρουσίασε μια πολιτικού περιεχομένου συλλογή, σε μια Αμερική που το έχει τόσο ανάγκη.

pyermoss_ss19_05.jpgpyermoss_ss19_00.jpg

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ιδρυτής του brand, Jean-Raymond αποφάσισε να αφιερώσει την SS’19 συλλογή του, περνώντας αυτό το σημαντικό μήνυμα κατά του ρατσισμού και συνεργάστηκε με τον μαύρο καλλιτέχνη Derrick Adams, για να δημιουργήσει 10 σχέδια για την συλλογή.

Τα 10 αυτά κομμάτια περιλάμβαναν πορτραίτα μαύρων οικογενειών στην καθημερινότητά τους, τα οποία ήταν κεντημένα και βαμμένα στο χέρι, πάνω σε τουνίκ, πουκάμισα, φορέματα κτλ.

pyermoss_ss19_02.jpgpyermoss_ss19_03.jpgpyermoss_ss19_01.jpgpyermoss_ss19_04.jpgpyermoss_ss19_06.jpgpyermoss_ss19_07.jpg

Για την συλλογή, το Pyer Moss συνεργάστηκε και με το streetwear brand, FUBU που άνθισε το ’90, δημιουργώντας εξαιρετικής δεξιοτεχνίας κομμάτια από δέρμα στα οποία αναγράφεται το λογότυπο του brand.

pyermoss_ss19_09.jpg

Συμπληρώνοντας άψογα, το μήνυμα του show, κατά την διάρκεια της επίδειξης, μια χορωδία gospel τραγουδούσε το "Heaven Is 10 Zillion Light Years Away” του Stevie Wonder, ενώ το καστ όλων των μαύρων μοντέλων περπατούσαν στην πασαρέλα.

Το concept του show είναι εξαιρετικά επίκαιρο, μιας και στον χώρο της Μόδας, αλλά και παντού, ακόμη δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Το να περάσει αυτό το δυναμικό μήνυμα το brand κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στην Νέα Υόρκη, αλλά και σε μια Αμερική που διοικείται από τον Donald Trump, ήταν μια εξαιρετική στιγμή που κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών.  

Φωτογραφίες: από το pyermoss.com

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30