Skip to main content

FASHION NEWS

Σκοτεινές ιστορίες που δεν έχουν ξαναειπωθεί

Ο Στέλιος Κουδουνάρης οραματίζεται ένα χειμώνα διαφορετικό.


Κέλλυ Νόβακ

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη δυστροπίες, ο Στέλιος Κουδουνάρης εμπνέεται. Λαμβάνει υπόψιν του τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα, εμπνέεται απ’ αυτά και απλά δημιουργεί.

Έχοντας κλείσει τα 10 χρόνια στον χώρο της εγχώριας μόδας με τεράστια επιτυχία, αποφασίζει να σχεδιάσει για μια γυναίκα αποφασισμένη. Για μια γυναίκα που έχει διαχρονική κομψότητα.

Η διαχρονική αυτή γυναίκα που οραματίζεται ο σχεδιαστής, δεν καλουπώνεται στους ασφυκτικούς κανόνες της κάθε εποχής. Επιδιώκει την κομψότητα, επιμένει να είναι εκλεκτική και μοναδικός της στόχος είναι η απόδραση σε ένα φαντασιακό κόσμο πολυτέλειας και υπεροχής.

19fallwinter_01.jpg 

Η συλλογή του για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2018-19 προμηνύει μια εποχή δυναμικών αλλαγών. Η μόδα διαφοροποιείται από τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα που μας κατακλύζουν. Ο σχεδιαστής ατενίζει το μέλλον με έναν αέρα νοσταλγίας που έρχεται από το παρελθόν με μια σύγχρονη ματιά. 

19fallwinter_02.jpg

Σε αυτή την περίοδο όπου η σύγκρουση των πολιτισμών και οι παρελθούσες εποχές ενημερώνουν το παρόν, ψάχνει βαθιά πίσω σε όλα αυτά που μας θυμίζουν ό,τι βιώνουμε σήμερα. Εικόνες από παλαιότερες εποχές, εποχές παρακμής, ανέχειας, μεταπολέμου που όλα φαίνονταν μάταια, που οι οικονομικές συνθήκες ήταν δύσκολες και ο κόσμος έδειχνε κατώτερος των περιστάσεων είναι η πηγή έμπνευσής για την φετινή συλλογή. Ελπίδα και στόχος κάθε τέτοιας εποχής είναι η ανάκαμψη και η σχεδόν "ονειρική" φιλοδοξία, για κάτι που θα φέρει ξανά την διαφορά.  

https://www.instagram.com/p/BikfCaNHcsl/?taken-by=kelly__novak

19fallwinter_03.jpg 

Ο Στέλιος Κουδουνάρης προσπαθεί μέσα από κάθε του συλλογή να επικοινωνήσει τον ανθρώπινο ψυχισμό έτσι όπως στιλιστικά τον αντιλαμβάνεται, πολύπλοκο, εσωτερικό, προσαρμοζόμενο στα εκάστοτε κοινωνικοοικονομικά συμφραζόμενα.

19fallwinter_04.jpg

Η γυναίκα του Στέλιου Κουδουνάρη ακόμα και στις δύσκολες εποχές θα βρει τον τρόπο να διαφέρει και να προκαλεί τα θετικά σχόλια στα μάτια των θαυμαστών της. 

 19fallwinter_05.jpg

Το πράσινο της αισιοδοξίας επιλέγεται για τα αυτοκρατορικά βελούδα, ενώ το κόκκινο της επιτυχίας και της διέγερσης χρησιμοποιείται προσεκτικά σε δερμάτινα οικολογικά σύνολα. Μεγάλα γκρι-λευκά καρό συνδυασμένα με αυστηρά κλειστά μπούστα και μαύρα πλεκτά ορίζουν τη θεατρικότητα της εποχής  ενώ τα μεταλλικά βραδινά φορέματα δίνουν έναν υπόκοφο glam χαρακτήρα στο dark wave του Χειμώνα. 

19fallwinter_06.jpg 

Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, οι προτάσεις του Στέλιου Κουδουνάρη φιλοδοξούν να επηρεάσουν αποφασιστικά τον τρόπο που κάθε γυναίκα αναζητεί την ταυτότητά της μέσα από τις ενδυματολογικές επιλογές. Άλλωστε, η επιθυμία του να αποδράσουμε από το σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί κινητήριος δύναμη της καθημερινότητάς μας.

Κάπως έτσι ξεκινούν όλες οι ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη. 

www.stelioskoudounaris.com

instagram : @stelioskoudounaris

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός