Σκοτεινές ιστορίες που δεν έχουν ξαναειπωθεί

Ο Στέλιος Κουδουνάρης οραματίζεται ένα χειμώνα διαφορετικό.

Κέλλυ Νόβακ

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη δυστροπίες, ο Στέλιος Κουδουνάρης εμπνέεται. Λαμβάνει υπόψιν του τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα, εμπνέεται απ’ αυτά και απλά δημιουργεί.

Έχοντας κλείσει τα 10 χρόνια στον χώρο της εγχώριας μόδας με τεράστια επιτυχία, αποφασίζει να σχεδιάσει για μια γυναίκα αποφασισμένη. Για μια γυναίκα που έχει διαχρονική κομψότητα.

Η διαχρονική αυτή γυναίκα που οραματίζεται ο σχεδιαστής, δεν καλουπώνεται στους ασφυκτικούς κανόνες της κάθε εποχής. Επιδιώκει την κομψότητα, επιμένει να είναι εκλεκτική και μοναδικός της στόχος είναι η απόδραση σε ένα φαντασιακό κόσμο πολυτέλειας και υπεροχής.

19fallwinter_01.jpg 

Η συλλογή του για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2018-19 προμηνύει μια εποχή δυναμικών αλλαγών. Η μόδα διαφοροποιείται από τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα που μας κατακλύζουν. Ο σχεδιαστής ατενίζει το μέλλον με έναν αέρα νοσταλγίας που έρχεται από το παρελθόν με μια σύγχρονη ματιά. 

19fallwinter_02.jpg

Σε αυτή την περίοδο όπου η σύγκρουση των πολιτισμών και οι παρελθούσες εποχές ενημερώνουν το παρόν, ψάχνει βαθιά πίσω σε όλα αυτά που μας θυμίζουν ό,τι βιώνουμε σήμερα. Εικόνες από παλαιότερες εποχές, εποχές παρακμής, ανέχειας, μεταπολέμου που όλα φαίνονταν μάταια, που οι οικονομικές συνθήκες ήταν δύσκολες και ο κόσμος έδειχνε κατώτερος των περιστάσεων είναι η πηγή έμπνευσής για την φετινή συλλογή. Ελπίδα και στόχος κάθε τέτοιας εποχής είναι η ανάκαμψη και η σχεδόν "ονειρική" φιλοδοξία, για κάτι που θα φέρει ξανά την διαφορά.  

19fallwinter_03.jpg 

Ο Στέλιος Κουδουνάρης προσπαθεί μέσα από κάθε του συλλογή να επικοινωνήσει τον ανθρώπινο ψυχισμό έτσι όπως στιλιστικά τον αντιλαμβάνεται, πολύπλοκο, εσωτερικό, προσαρμοζόμενο στα εκάστοτε κοινωνικοοικονομικά συμφραζόμενα.

19fallwinter_04.jpg

Η γυναίκα του Στέλιου Κουδουνάρη ακόμα και στις δύσκολες εποχές θα βρει τον τρόπο να διαφέρει και να προκαλεί τα θετικά σχόλια στα μάτια των θαυμαστών της. 

 19fallwinter_05.jpg

Το πράσινο της αισιοδοξίας επιλέγεται για τα αυτοκρατορικά βελούδα, ενώ το κόκκινο της επιτυχίας και της διέγερσης χρησιμοποιείται προσεκτικά σε δερμάτινα οικολογικά σύνολα. Μεγάλα γκρι-λευκά καρό συνδυασμένα με αυστηρά κλειστά μπούστα και μαύρα πλεκτά ορίζουν τη θεατρικότητα της εποχής  ενώ τα μεταλλικά βραδινά φορέματα δίνουν έναν υπόκοφο glam χαρακτήρα στο dark wave του Χειμώνα. 

19fallwinter_06.jpg 

Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, οι προτάσεις του Στέλιου Κουδουνάρη φιλοδοξούν να επηρεάσουν αποφασιστικά τον τρόπο που κάθε γυναίκα αναζητεί την ταυτότητά της μέσα από τις ενδυματολογικές επιλογές. Άλλωστε, η επιθυμία του να αποδράσουμε από το σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί κινητήριος δύναμη της καθημερινότητάς μας.

Κάπως έτσι ξεκινούν όλες οι ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη. 

www.stelioskoudounaris.com

instagram : @stelioskoudounaris

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares