Αυτό είναι το νέο θέμα του επόμενου Met Gala

Άλλο ένα ενδιαφέρον event έχουμε να περιμένουμε την άνοιξη του 2019!

Κέλλυ Νόβακ

Μετά το άκρως ενδιαφέρον θέμα "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination", τον Μάιο που μας πέρασε, το Met Gala ανακοινώνει το νέο theme του εντυπωσιακού event.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, το Metropolitan Museum of Art ανακοίνωσε ότι η έκθεση του Costume Institute θα εμπνέεται από το βιβλίο της Susan Sontag, "Notes on 'Camp".

Στο event θα είναι «οικοδεσπότες» οι Lady Gaga, Harry Styles, Serena Williams, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Gucci Alessandro Michele. Όλοι αυτοί οι σταρ θα είναι φυσικά cohosts της Anna Wintour η οποία διοργανώνει το λαμπερό event.

O Andrew Bolton, επιμελητής το Costume Institute του Met, δήλωσε σχετικά: «Περνάμε μια εξαιρετικά “camp” στιγμή. Νιώσαμε ότι είναι πολύ σχετικό με την πολιτιστική κουβέντα που γίνεται, με σκοπό να κοιτάξουμε αυτό που συχνά θεωρείται ως κάτι κενό και επιπόλαιο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ εκλεπτυσμένο και δυναμικό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για τις περιθωριοποιημένες κουλτούρες».

Το “camp” πρόκειται για μια αισθητική η οποία έχει ως φιλοσοφία την κωμική ειρωνεία σε πράγματα που θεωρούνται κατά κόρον «κακόγουστα». Η αισθητική του camp εναντιώνεται με πολλές θεωρίες του μοντερνισμού, όσον αφορά την τέχνη και του τι θεωρείται «υψηλή τέχνη». Η τέχνη του camp είναι ακριβώς το αντίθετο λοιπόν, και μπορεί να θεωρηθεί και κιτς, μέσα από την ειρωνεία που μπορεί να εκφράζει.

Υπάρχει λοιπόν, λογική στην επιλογή του Michele ως cohost, μιας και ο σχεδιαστής μέσα από τις συλλογές του για την Gucci έχει πάντα αυτό το “campy”, σχεδόν κιτς στοιχείο με τα over exaggerated στοιχεία, τους μεγάλους φιόγκους, τις παγιέτες, τα χρώματα, τα prints κτλ. Η τέχνη της υπερβολής που χρησιμοποιείται συχνά στην Μόδα, είναι εξάλλου φαινόμενο της εποχής που ζούμε. Το theme του Met Gala λοιπόν, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Κεντρική φωτό: Instagram @ upperggfansAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares