Οι Dolce & Gabbana ακυρώνουν το show στην Κίνα

Και το hashtag #BoycottDolce έχει γίνει viral.

Κέλλυ Νόβακ

Ο οίκος Dolce & Gabbana ακύρωσε το show του στην Σανγκάη, “Great Fashion Show”, μετά από μια σειρά βίντεο που θεωρήθηκαν ρατσιστικά.

View this post on Instagram

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Ο ιταλικός οίκος ανέβασε τρία βίντεο στο Instagram με τον τίτλο “Eating With Chopsticks”. Στα βίντεο ένα μοντέλο προσπαθεί να φάει ιταλικό φαγητό με chopsticks.

https://www.instagram.com/p/BqR4-DVi4wQ/

Πολύς κόσμος αντέδρασε αρνητικά στην καμπάνια του show, ενώ μεγάλο κοινό από την Κίνα αμφιβάλλει για τις απόψεις του οίκου.

https://www.instagram.com/p/BqSGMfKCWiJ/

«Είναι σχεδόν 2019. Δεν καταλαβαίνω πώς ένα τεράστιο brand σαν αυτό, θα πάρει ένα τέτοιο στερεότυπο και θα κάνει πλάκα», έγραψε ένας user.  

https://www.instagram.com/p/BqSVTskiM1n/

«Είμαι πολύ χαρούμενη που οι άνθρωποι της Κίνας υψώνουν το ανάστημά τους κατά της προκατάληψης, ειδικά όταν αυτά τα brands ζητάνε λεφτά από εμάς, τότε πρέπει σοφά να επιλέγουμε που δίνουμε τα λεφτά μας», σχολιάζει ένας άλλος user.

Περισσότερη οργή εξαπλώθηκε μετά από μειωτικά μηνύματα για την Κίνα και τους Κινέζους followers που άφησαν κάποιο σχόλιο στα βίντεο, τα οποία ανέβηκαν από τα accounts του Stefano Gabbana και του brand.

https://www.instagram.com/p/BqbgvLinF1w/

Αργότερα, το brand και ο σχεδιαστής δήλωσαν ότι χάκαραν τα δύο προφίλ και ότι η υπόθεση ερευνάται.  

Παρόλα αυτά screenshots των σχολίων έκαναν γρήγορα τον γύρο των social media, με το hashtag #BoycottDolce να γίνεται viral.

Σύμφωνα, με το BOF, μετά από το συμβάν, το fashion show “Great Fashion Show”, που είχαν σκοπό να παρουσιάσουν οι σχεδιαστές στην Σανγκάη, ακυρώθηκε.

Κεντρική φωτό: Instagram @dolce&gabbanaAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares