Ο οίκος Gucci κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Το ποσό φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Κέλλυ Νόβακ

Αφού έκαναν έφοδο στα κεντρική γραφεία της Gucci πέρσι, το label τώρα κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Το ποσό λέγεται ότι φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ! Τα νέα έγιναν γνωστά αφού εισαγγελείς μόλις ολοκλήρωσαν τις έρευνες του Kering group στο οποίο υπάγεται ο γνωστός ιταλικός οίκος.

Οι Μιλανέζοι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι η Gucci πλήρωνε φόρους από τα έσοδα των πωλήσεων που έκανε στην Ιταλία, από άλλη χώρα που έχει διαφορετικό καθεστώς όσον αφορά τους φόρους. Οι κατηγορίες αυτές λέγεται ότι έλαβαν χώρα στο διάστημα του 2010-2016. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, με τα έσοδα της Gucci από το Luxury Goods International (μια Ελβετική εταιρία που αναλαμβάνει τα λογιστικά για τα περισσότερα brand του Kering Group) θα έπρεπε να πληρώνει τους φόρους, μέσω Ιταλίας και όχι Ελβετίας.

Οι ενέργειες του chief executive της Gucci Marco Bizzarri και του πρώην chief executive Patrizio Di Marco εξετάζονται εξονυχιστικά. Η Kering κυκλοφόρησε μια δήλωση σχετικά με τα νέα αυτά δηλώνοντας ότι είναι πεπεισμένοι για την ορθότητα και την διαφάνεια του συστήματος του group και δουλεύουν ενεργά με τις αρχές για την επίλυση του ζητήματος.

Φωτό: Christian Wiediger / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares