1000 και μία νύχτες!

Στο εξωτικό Μαρακές...

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Το βράδυ της Δευτέρας στο Παλάτι El Badi, στο Μαρακές, παρουσιάστηκε ένα παραμυθένιο fashion show, αυτό του οίκου Dior. Η καλλιτεχνική διευθύντρια της γυναικείας συλλογής του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή Cruise 2020 στο υπέροχο και μαγευτικό Μαρακές, ένα σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών, κληρονομιών και παραδόσεων.

Η συλλογή σύμφωνα με την Ιταλίδα Maria Grazia Chiuri αντιπροσωπεύει ένα σημείο συνάντησης μεταξύ του savoir faire της Αφρικής και της Ευρώπης, αλλά κι έναν αυθεντικό πολιτιστικό διάλογο μεταξύ του οίκου Dior και των εξειδικευμένων τεχνιτών του Μαρακές.

 

DIOR3.jpg 

 

Αναφορικά με την επιλογή του Μαρακές για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2020, ο οίκος Dior δήλωσε ότι η Chiuri επέλεξε τη συγκεκριμένη πόλη, καθώς αυτή για χρόνια αποτελούσε πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και η αγαπημένη πόλη του σχεδιαστή και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Dior, Yves Saint Laurent.

 

DIOR2.jpgDIOR4.jpg  

Η Maria Grazia Chiuri ανέκαθεν επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα κοινό δημιουργικό όραμα με αφρικανικούς πολιτισμούς», εξηγεί ο οίκος Dior:  «Με αυτή τη συλλογή, προσπάθησε να ξεκινήσει διάλογο με το πραγματικό αλλά και φανταστικό τοπίο του Μαρόκου, το σταυροδρόμι της Μεσογείου, της Ευρώπης και της Αφρικής, ως προορισμός των ονείρων για καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και αιώνες τυχοδιώκτες».

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares