Skip to main content

FASHION NEWS

Τέρμα τα ανήλικα μοντέλα στις πασαρέλες!

Προς το παρόν όμως δεν ισχύει για όλους!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Ο όμιλος Kering, στον οποίο ανήκουν οίκοι-κολοσσοί όπως Gucci, Balenciaga, Alexander McQueen και Saint Laurent δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα προσλαμβάνουν μόνο ενήλικα μοντέλα που έχουν κλείσει τα 18. Στόχος τους είναι όχι μόνο να προστατεύσουν τα νεαρά κορίτσια αλλά και να παρουσιάζουν στα ντεφιλέ τους γυναίκες που ανταποκρίνονται περισσότερο, τουλάχιστον ηλικιακά, στο κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, με αυτήν την κίνηση, ο συγκεκριμένος όμιλος λέει «τέρμα στα ανήλικα μοντέλα που υποδύονται τους μεγάλους», πρακτική που επιβάρυνε την παιδική ψυχολογία και ουσιαστικά, αφαιρούσε από τα παιδιά κάθε ίχνος παιδικότητας.

Ο πρόερδρος του ομίλου Kering, Francois Henri-Pinault δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη να θέσουμε ψηλά τον πήχη για τον τομέα της μόδας και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά μας».

Μία αναδρομή όμως στα τοπ μόντελ που μεσουρανούσαν στα 90s, αλλά και αργότερα, αποδεικνύει ότι οι ντίβες τού τότε, άρχιζαν την καριέρα τους από τα 12. Ειδικοί ψυχολόγοι στα παρασκήνια επιδείξεων μόδας, επικίνδυνα κρούσματα νευρικής ανορεξίας, μάχη με την κατάθλιψη σε πολύ νεαρή ηλικία, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ μοντέλων που συχνά έφτανε στα άκρα. Αυτά τα σκηνικά αποτελούσαν και αποτελούν καθημερινότητα στον σκληρό χώρο της μόδας και τώρα, όλο και περισσότεροι υπεύθυνοι, εναρμονισμένoι με την αλλαγή πλεύσης και τη γενικότερη τάση ευαισθητοποίησης, προσπαθούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. 

 

Η Ζιζέλ στην πρώτη της πασαρέλα, σε ηλικία 14 ετών 

 

11041102_10155488627555083_4604073123112694799_n.jpg

 

Η Ναόμι Κάμπελ, σε ηλικία 12 ετών 

 

naomi.jpg

 

Τρανταχτό παράδειγμα του πόσο μπορεί να βλάψουν τα τόσα φλας μία ανοχύρωτη εφηβική ψυχή, είναι η Κέιτ Μος. Σήμερα είναι 45 ετών, που σημαίνει ότι μετά τριάντα ολόκληρα χρόνια καριέρας, αν αναλογιστούμε ότι ξεκίνησε από τα 15 της. Σε μία πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη όταν ήταν 17 ετών, εξαιτίας κάποιων συνθηκών εργασίας, για τις οποίες δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως κατά τη διάρκεια φωτογράφισης εσωρούχων Calvin Klein, την ανάγκασαν να ποζάρει γυμνόστηθη αγκαλιά με τον ράπερ Μάρκι Μαρκ. 

 

646c8c0f76fb68bff8d26bc692241834.jpg

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν