Skip to main content

FASHION NEWS

Oscars 2020: Το μεγαλύτερο trend στο κόκκινο χαλί

Είμαι σίγουρη πως δεν το παρατήρησες 



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα δεδομένα στην σύγχρονη μόδα έχουν αλλάξει και είναι πλέον ανάγκη (και όχι απλά επιλογή να προσαρμοστούμε). Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από την βραδιά των Όσκαρς, πέρα από τους νικητές, τους διάσημους celebrities και τις λαμπερές παραγωγές και παρουσίες είναι πως η βραδιά άφησε το δικό της αποτύπωμα σχετικά με την προστασία του πλανήτη. 

Θα ακουστεί κλισέ αλλά μέλημα πρέπει να είναι πρωτίστως η βιωσιμότητα. Το lifestyle σου χρειάζεται να περιέχει δράσεις που ενισχύουν την φύση ή τουλάχιστον να μην την επιβαρρύνουν άλλο. Έτσι και τα Όσκαρς 2020 ήταν μια πολύ επιτυχημένη απονομή γιατί πέρα από τα βραβεία πέρασε και το δικό της μήνυμα. Η μεγαλύτερη τάση που επικράτησε στο πολυαναμενόμενο κόκκινο χαλί ήταν η έμφαση στην βιωσιμότητα των ρούχων, η προστασία του περιβάλλοντος και η απομάκρυνση προτύπων που ανήκουν πλέον στο παρελθόν. 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη και τον συγκλονιστικό λόγο του μεγάλου νικητή Joaquin Phoenix σχετικά το ζήτημα αυτό.

https://www.instagram.com/p/B8atFS2oiA-/

Οι celebrities που φόρεσαν φόρεμα, το οποίο είχαν ξαναφορέσει στο παρελθόν ήταν πολλές! Όπως επίσης πολλές ήταν και εκείνες οι οποίες προτίμησαν δημιουργίες οι οποίες είχαν παραχθεί με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον και υφάσματα ανακυκλώσιμα και οργανικά.

H Margot Robbie για παράδειγμα εμφανίστηκε με vintage Chanel φόρεμα, καθηλωτικό...

https://www.instagram.com/p/B8a4nz9gkm7/

https://www.instagram.com/p/B8Y-fbYq8Xv/

Τρανταχτό παράδειγμα και πάλι ο Joaquin ο οποίος φόρεσε σε όλες τις τελετές απονομής βραβείων (και άσε με να σου πω πως ήταν αρκετές) το ίδιο κοστούμι από την Stella Mccartney το οποίο ακολουθεί την νέα κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στραφούν οι εταιρείες αλλά και οι πολίτες. 

https://www.instagram.com/p/B8bQJydFh_S/

Η Elizabeth Banks καταφθάνει στο πάρτυ των Oscars με φόρεμα Badgley Mischka, το οποίο είχε φορέσει στην ίδια ακριβώς εκδήλωση το 2004.

https://www.instagram.com/p/B8X5nEBldoJ/

Η Léa Seydoux  κατέφθασε στο κόκκινο χαλί των μεγαλύτερων βραβείων παγκοσμίως με δημιουργία Louis Vuitton από οργανικό και ανακυκλώσιμο μετάξι. 

https://www.instagram.com/p/B8Y_en1ATMC/

Η Kaitlyn Dever ήταν επίσης μια από τις διάσημες που επέλεξαν δημιουργία από ανακυκλώσιμα υλικά, παραγμένο με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον. 

https://www.instagram.com/p/B8ZKb4AJTPf/

Η Fonda στα Oscars 2020 επέλεξε να φορέσει την κόκκινη Elie Saab τουαλέτα της, την οποία είχε φορέσει ξανά στο Φεστιβάλ Καννών το 2014. 

https://www.instagram.com/p/B8adRNTAjBx/


Και τα παραδείγματα συνεχίζονται… Είναι επομένως στιγμή για αλλαγή. Αρχικά κουλτούρας και αμέσως μετά συνηθειών. Μια νέα εποχή απλώνεται, μια εποχή πράσινη και όπως έπρεπε να ήταν εξαρχής. Ώρα να την ενστερνιστείς και εσύ. Τι λες;

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ