Skip to main content

FASHION NEWS

Anna Wintour: Από το σπίτι της μιλά για το μέλλον της Μόδας

"Υπάρχει δημιουργικότητα, που καμία πανδημία δεν μπορεί να σβήσει"Ένα άρθρο της αρκεί για να ξεσηκώσει και να εμπνεύσει  το φανατικό κοινό της μόδας, το οποίο ομολογουμένως, μέσα σε όλη την κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης, έχει προβληματιστεί έντονα για το τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα.

Έτσι και έγινε. Ένα άρθρο της στην Αμερικάνικη Vogue, ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για να μας πείσει, πως όσο υπάρχει ο άνθρωπος, θα υπάρχει μόδα.
Η ίδια στην αρχή του λόγου της, αναφέρεται στο γεγονός πως παρόλη την δυσάρεστη αίσθηση που επικρατεί κατάφερε να νιώσει μικρές στιγμές αισιοδοξίας και ευτυχίας. Τέτοιες στιγμές ήταν όταν μίλησε με τον Ralph Lauren, ο οποίος δώρισε 10 εκατομ. δολάρια ( ακόμη και σε νέους σχεδιαστές) για την ενίσχυση της μάχης έναντι του κορωνοϊού.

https://www.instagram.com/p/B-YN3q_ACBh/

Εκτός από τον Lauren όμως δεν ήταν λίγοι, από τον fashion κόσμο, που έδωσαν την δική τους συμβολή στην μάχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος δώρισε τεράστια ποσά σε νοσοκομεία της Ιταλίας ή ο οίκος LVMH όπου μετέτρεψε τα εργοστάσια παραγωγής αρωμάτων, σε εργοστάσια παραγωγής αντισηπτικών τα οποία στην συνέχεια δώρισε σε Γαλλικά νοσοκομεία. Και η λίστα με εταιρείες και οίκους μόδας που ενίσχυσαν την μάχη έναντι στο κορωνοϊό δεν τελειώνει εδώ…

Όλα αυτά ήταν που έκαναν και την Wintour να δηλώσει τα εξής:
‘’Δεν ήμουν ποτέ πιο περήφανη για την βιομηχανία μας’’.

https://www.instagram.com/p/B-TIQAoAkCK/

Σε αυτό το πλαίσιο δεν έλειψαν οι σκέψεις για το μέλλον της βιομηχανίας αλλά κυρίως για το πόσο θα μας αλλάξει η κρίση που κάποια στιγμή θα τελειώσει. ‘’Μπορεί αυτήν την στιγμή να βλέπουμε τριγύρω μόνο θλίψη και απώλειες αλλά η απομόνωση μας θυμίζει πόσο σημαντική στην ζωή μας είναι η ανθρώπινη επικοινωνία’’.

Μεταξύ άλλων τόνισε και την σημαντικότητα της απομόνωσης. Αλλά και την αίσθηση ανθρωπιάς και γενναιοδωρίας που διακατέχει πολλούς τις δύσκολες αυτές ημέρες.

https://www.instagram.com/p/B994uQigWPN/

Έδωσε λοιπόν κουράγιο στους νέους σχεδιαστές που είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, μα πρωτίστως  θύμισε σε όλους μας πως πολλές φορές χρειάζεται το σκοτάδι για να δούμε το φως. Μέσα στις δυσοίωνες και στενάχωρες ημέρες είναι στο χέρι μας να βλέπουμε τις μικρές στιγμές ευτυχίας.

Σε ευχαριστούμε Anna

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Διευθετήθηκε η δικαστική διαμάχη μεταξύ Nirvana και Marc Jacobs σχετικά με τη χρήση του Smiley Face Logo

Οι δικηγόροι των Nirvana ισχυρίζονταν ότι ο δημοφιλής οίκος μόδας επιχείρησε απρόκλητα να συσχετιστεί με τη θρυλική grunge μπάντα

FASHION NEWS

«Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα» Happy Birthday Giorgio Armani

Αφιέρωμα στη θρυλική καριέρα του Giorgio Armani και στις εμβληματικές στιγμές της μόδας του

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Πώς να βάλεις το καλοκαίρι στο πιάτο σου

CELEBS

Βέρα Μακρομαρίδου - Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου: Παντρεύτηκαν ξανά πλάι στο κύμα

Το γαμήλιο πάρτι και οι λαμπεροί καλεσμένοι από τον «Σασμό»

ΒΙΒΛΙΟ

«Αν τίποτα δεν μας σώζει από το θάνατο, αφήστε την αγάπη τουλάχιστον να μας σώσει από τη ζωή» Pablo Neruda

Ο μεγάλος Χιλιανός ερωτικός ποιητής γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1904