Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Για πρώτη φορά μια αμιγώς ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας

«Η ψηφιακή εβδομάδα μόδας, η πιο βιώσιμη απόφαση για τώρα».

Τόνια Τζαφέρη

 

Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργούσε ως σήμερα ο κόσμος της μόδας. Τα φαντασμαγορικά fashion shows, η δημιουργικότητα των σχεδιαστών, η πρωτοτυπία, οι πασαρέλες, τα μοντέλα και φυσικά το street style είναι κάποια από τα highlights που περιμέναμε πως και πως σε κάθε Εβδομάδα Μόδας.

Η πραγματοποίηση τους όμως, προς το παρόν, είναι αδύνατη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν βρέθηκε λύση. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με την δια ζώσης εμπειρία, όμως αποτελεί μια παροδική λύση, στην παροδική κατάσταση που δοκιμάζει όλους μας.

Η λύση δεν είναι άλλη από την ψηφιοποίηση των fashion shows καθώς και πολλών ακόμη όπως οι συνεντεύξεις με κορυφαίους σχεδιαστές. Η πρώτη αμιγώς ψηφιακή εβδομάδα μόδας είναι γεγονός. Και είναι αυτή του Λονδίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Ιούνιο. Και έχει μια ακόμη πρωτοτυπία. Ανδρική και Γυναικεία μόδα συναντιούνται και πάλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου θα περιλαμβάνει εκτός από επιδείξεις μόδας, συνεντεύξεις, podcast, ψηφιακά showrooms τα οποία θα είναι ανοιχτά για το κοινό μέσα από την οθόνη του υπολογιστή.

Η Caroline Rush, διευθύνουσα σύμβουλος του British Fashion Council (BFC), δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Δημιουργώντας μια πλατφόρμα για την εβδομάδα μόδας, προσαρμόζουμε την ψηφιακή καινοτομία ώστε να καλύπτει καλύτερα στις ανάγκες μας σήμερα και δημιουργούμε κάτι νέο για το μέλλον».

Αναμένουμε να δούμε λοιπόν… πώς θα λειτουργήσουν οι μέχρι τώρα οργανώσεις στα νέα δεδομένα της εποχής αλλά και πόσο έτοιμες είναι να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares