Skip to main content

FASHION NEWS

Οι ρόλοι είναι αυτοί που σε βοηθούν να επιβιώνεις

Τελικά τι μας έμαθε η καραντίνα για το στιλ μας;



Κάπου το είχα διαβάσει. Δεν θυμάμαι που ακριβώς όμως. "Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης αναπτύσσουμε μηχανισμούς άμυνας, που μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε". Κάπως έτσι συνέβη και τώρα. Έπρεπε να βρω διεξόδους, που θα γέμιζαν ψυχή και μυαλό με έμπνευση, όραμα και δημιουργία.

Μια από αυτές τις διεξόδους, ήταν και η μόδα. Τα περιοδικά, η ανάγνωση, η γραφή και η έμπνευση από ανθρώπους που θαύμαζα. Τα τελευταία ήταν ανέκαθεν διαφυγή. Η μόδα όμως ήταν μια από τις διεξόδους που ανακάλυψα κατά την διάρκεια απομόνωσης. Ένα από τα πολλά που είναι η μόδα, είναι υιοθέτηση ρόλων. Κυρίως υιοθέτηση ρόλων. Ο άνθρωπος άλλωστε είναι κατεξοχήν μιμητικό ον. Του αρέσει να καθρεφτίζει αυτό που βλέπει ή εντυπωσιάζεται από αυτό. Και κάπου εδώ θα μου πεις, πως κολλούν όλα αυτά;

Ας πούμε ότι είναι πρωί μιας ακόμη ημέρας καραντίνας. Για εμένα όπου στο άκουσμα της λέξης ''σπιτόγατα'' έτρεχα όσο πιο μακριά γίνεται προκειμένου να βρω την επόμενη έξοδο ή περιπέτεια... το να μείνω σπίτι ήταν κάπως ασυνήθιστο. Είναι λοιπόν πρωί. Οι συνάδελφοι μου από ενεργές παρουσίες, μετατράπηκαν σε γκρίζα τετραγωνάκια στην οθόνη του υπολογιστή. Η κάμερα ανοίγει. Φορούν όλοι αθλητικά, άνετα ρούχα ή πιτζάμες. Λίγο πριν συνδεθώ, είχα αποφασίσει να βγάλω από επάνω σήμερα τις πιτζάμες και να φορέσω την αγαπημένη μου λευκή, μεταξωτή μπλούζα μου. Είναι συνδεδεμένη με ονειρεμένες καλοκαιρινές αναμνήσεις και καλοκαιρινά μεσημέρια καθώς είναι ιδιαίτερα δροσερή.

Από την στιγμή που το μετάξι άγγιξε το δέρμα μου, η αίσθηση καλοκαιριού και ελευθερίας ήταν εκεί. Όλη η ημέρα κύλησε διαφορετικά από την στιγμή που άνοιξα την ντουλάπα μου και φόρεσα ξανά κανονικά ρούχα. Ο ρόλος του ανέμελου κοριτσιού σε ένα από τα όμορφα νησιά, διαβάζοντας βιβλία τα μεσημέρια πίσω από τα κλειστά πατζούρια, μου έδωσε μεγάλη ευχαρίστηση. 

Την επόμενη. Φόρεσα το σκισμένο, μαύρο jean παντελόνι  με vintage levis μπλούζα. Έβαψα και μαύρα τα νύχια, φόρεσα τα edgy δαχτυλίδια μου και ήθελα πολύ να προσθέσω τα νέα vansακια που ταίριαζαν γάντι, αλλά είπα να μην κυκλοφορώ με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι.  Εκείνη η ημέρα επίσης κύλησε με άλλη αίσθηση. Μπορεί να μην ήμουν σε κάποια ''ψαγμένη'' γωνιά στο κέντρο της Αθήνας αλλά υπήρχε περισσότερη ευχαρίστηση στον διαδικτυακό καφέ.

Οι ρόλοι είναι αυτοί που σε βοηθούν να επιβιώνεις. Να αναδεικνύεις πτυχές της προσωπικότητας σου και να τις νιώθεις. Η μόδα και τα ρούχα είναι το απαραίτητο εργαλείο για να επιτύχεις την συγκεκριμένη λύτρωση. Όταν ντυθείς ξανά λοιπόν, θα σου πρότεινα πρώτα, να σκεφτείς τι ρόλο θα ήθελες να έχεις για εκείνη την ημέρα. Μόλις τον υιοθετήσεις, θα δεις τις στιγμές σου να αποκτούν άλλο νόημα και η μέρα σου, άλλη αίσθηση ακόμη και αν βρίσκεσαι όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι σου.

Cover photo: Milla Jovovich by Peter Lindbergh

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα