Skip to main content

FASHION NEWS

Michael Kors: Αποχαιρετά την New York Fashion Week

"The new era",  η νέα προσέγγιση της μόδας



 

Η έναρξη μιας νέας εποχής στο σύγχρονο περιβάλλον της μόδας, έχει ήδη ξεκινήσει. Η ανάγκη περί βιωσιμότητας, καθώς και η υγειονομική κρίση που ταρακούνησαν την βιομηχανία, φέρνουν νέες καθοριστικές αλλαγές, για τις οποίες ανυπομονούμε να βιώσουμε.

Σειρά είχε ο διάσημος σχεδιαστής Michael Kors, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα παρουσιάζει πλέον τις συλλογές του σύμφωνα με το παραδοσιακό fashion calendar. Μέχρι πριν λίγους μήνες, οι μεγάλοι οίκοι παρουσίαζαν έως και 5 συλλογές κάθε χρόνο. Τα δεδομένα όμως έχουν πλέον αλλάξει, έχοντας ως προτεραιότητα το περιβάλλον και τον αντίκτυπο που έχει η βιομηχανία μόδας σε αυτό.

https://www.instagram.com/p/B8om6uqH25j/

https://www.instagram.com/p/B8hnxGLH_bw/

O Αμερικανός δημιουργός λοιπόν προχωρά και αυτός στην δική του επανάσταση και εξήγησε ότι και ο ίδιος και η ομάδα του θα εργάζονται για τη δημιουργία μόνο δύο συλλογών κάθε χρόνο, ενώ αυτό τον Σεπτέμβριο δεν θα συμμετέχει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και θα πουλήσει τα ρούχα του στους retailers πριν τα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό.

https://www.instagram.com/p/B8kEcYXn8U4/

https://www.instagram.com/p/B8o7t0wnOBG/

"Εδώ και καιρό σκέφτομαι πως το fashion calendar πρέπει να αλλάξει. Είναι πολύ εντυπωσιακό το ότι βρίσκομαι σε ανοιχτό διάλογο με την κοινότητα της μόδας (από τους Giorgio Armani, Dries Van Noten, Gucci και YSL) σχετικά με το ημερολόγιο και το πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε τις διαδικασίες στη δουλειά μας. Όλοι μας είχαμε χρόνο να σκεφτούμε και να αναλύσουμε τα δεδομένα και πιστεύω πως πολλοί συμφωνούν ότι έχει έρθει η ώρα για μια νέα προσέγγιση, μια νέα εποχή" δήλωσε αναλυτικά μέσα από την επίσημη ανακοίνωσή του.

https://www.instagram.com/p/B8hVKw7nd3S/

Είναι η τελευταία προσθήκη στη λίστα με τους σχεδιαστές που υιοθετούν νέο σχέδιο δράσης. Ο Saint Laurent ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και ο Gucci, με τη σειρά του, εξήγησε ότι δεν θα δουλεύει πια με τον ίδιο τρόπο αλλά θα παρουσιάζει αντί για πέντε, μόλις δύο shows κάθε χρόνο.

Αυτές οι ανακοινώσεις ακολούθησαν την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν οι Dries van Noten, Erdem Moralioglu, Gabriela Hearst, Joseph Altuzarra, Tory Burch, Craig Green και οι Proenza Schouler, η οποία καλούσε για άμεση αλλαγή.

Στο μεταξύ τα BFC και CFDA συνεργάστηκαν για να ζητήσουν από τους σχεδιαστές και τις εταιρείες να "κάνουν επανεκκίνηση και να ξανασκεφτούν επειγόντως" τα επιχειρηματικά μοντέλα τους. Θεωρούν πως τα brands δεν θα πρέπει να έχουν πάνω από δύο κυρίως συλλογές το χρόνο, αλλά να τις παρουσιάζουν σύμφωνα με το fashion calendar στις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας, έτσι ώστε "να μην αναγκάζουν τους αγοραστές και τους δημοσιογράφους να ταξιδεύουν συνεχώς".

Εσύ είσαι έτοιμη για την νέα εποχή;

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

KARL LAGERFELD JEANS: Το νέο denim brand κοιτάει κατάματα την youth culture

Ακολουθώντας το όραμα του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας για τη δημιουργία μιας fashion κοινότητας, ο οίκος κοιτάει κατάματα την youth culture και λανσάρει το brand KARL LAGERFELD JEANS

FASHION NEWS

H Converse Greece λανσάρει το πρώτο της official e-shop

Και παρουσιάζει μια καμπάνια δημιουργημένη με την τεχνολογία του AI

FASHION NEWS

H Mary Katrantzou γίνεται η πρώτη creative director του leather & accessories τμήματος του οίκου Bulgari

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας αναλαμβάνει δράση στον ιστορικό οίκο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους