Skip to main content

FASHION NEWS

Tα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις

Γιατί η εμφάνιση είναι η πρώτη σύσταση



 

Και ενώ ψάχνουμε τα πιο αέρινα και ανάλαφρα υφάσματα για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, τα οποία θα μας κρατήσουν δροσερές και άνετες… και ενώ ψάχνουμε τους τέλειους συνδυασμούς, φορούμε τα total white looks μας και τα μεταξωτά υφάσματα μας, εντυπωσιάζοντας… πέφτουμε συχνά στην παγίδα στιλιστικών ‘’λαθών’’ τα οποία καταστρέφουν ολόκληρη την εμφάνιση.

Όσο σωστό και ομοιόμορφο και αν είναι το look μας, αν τυχαίνει να συμβαίνουν τα παρακάτω… τότε σίγουρα η εμφάνιση σου ‘’χάνει’’ πολλή από την κομψότητα σου και από στιλ. Ποια είναι λοιπόν τα σημεία που πρέπει να προσέξεις στις καλοκαιρινές (και όχι μόνο) εμφανίσεις σου;

Τα λεπτά και αέρινα υφάσματα, όπως και τα μεταξωτά, πρωταγωνιστούν το καλοκαίρι. Και μάλιστα σε λευκές ή nude αποχρώσεις. Και πραγματικά λατρεύουμε τα  total white/nude looks, τα οποία αποτελούν και μια διαχρονική  πρόταση. Όμως είναι πολύ πιθανό, με τα λάθος εσώρουχα να καταστρέψεις όλο σου το look. Τα εσώρουχα σου, σίγουρα δεν θα είναι ωραίο να διαγράφουν και να αποκαλύπτονται μέσα από τα λευκά και απαλά υφάσματα. Όπως τονίζουν και οι περισσότεροι σχεδιαστές, σε κάθε σου εμφάνιση τα εσώρουχα, θα πρέπει να φαίνεται πως δεν υπάρχουν. Επομένως ίσως θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσεις σε ποιοτικά και μπεζ εσώρουχα τα οποία θα είναι αόρατα!

Η ισορροπία είναι πάντα κλειδί για μια επιτυχημένη εμφάνιση. Όπως και οι ομοιόμορφες αποχρώσεις.  Ενόψει ζέστης όμως πολλές, είναι οι φορές που ίσως υπερβάλλουμε και τελικώς καταλήγουμε με πολύ κοντά shorts ή φορέματα. Και μάλιστα με εξίσου μικροσκοπικά tops. Παρόλη την ζέστη είναι σημαντικό να κρατάμε τις ισορροπίες και να προτιμούμε όσο το δυνατόν πιο δροσερά υφάσματα όπως τα μεταξωτά και όχι πολύ κοντά bottoms και πολύ αποκαλυπτικά tops.

Πριν προσθέσεις κάποια χειμερινή/ μουντή απόχρωση, ίσως είναι καλύτερο να το ξανασκεφτείς. Χρώματα όπως πχ μπορντό, σκούρο γκρι, κεραμιδί και γενικότερα τα φθινοπωρινά και χειμερινά χρώματα, θα ήταν προτιμότερο να μείνουν έξω από την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα και αντί αυτών να προσθέσεις ανοιχτά και pop χρώματα, γεμάτα ζωντάνια που θα εντυπωσιάσουν.

Όσο πιο απλή τόσο καλύτερη. Είναι ένας από τους χρυσούς κανόνες που ισχύει για όλες τις εποχές και όχι μόνο για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις. Πόσο μάλλον όμως τώρα που ο ήλιος καίει, τόσο λιγότερα θέλουμε να έχουμε επάνω μας. Επομένως τα περιττά αξεσουάρ, ογκώδεις τσάντες, χοντροκομμένα παπούτσια και πλεκτά μπλουζάκια, ίσως σε κουράσουν και σε ζεστάνουν ακόμη περισσότερο.

Τα ρούχα παραλίας, ας τα περιορίσουμε για την παραλία. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντώ κορίτσια της πόλης, ντυμένα με παρεό, πετσετέ φόρμες παραλίας και άλλα, ενώ βρίσκονται downtown. Το αποτέλεσμα δείχνει λιγάκι πρόχειρο και απεριποίητο.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;