Εκπτώσεις:Τo pop up shopping και το fast fashion τα αφήνουμε στο παρελθόν

Τι να μην αγοράσεις

Τόνια Τζαφέρη

Ως ακόρεστα όντα πάντα θα θέλουμε και θα ζητάμε νέα κομμάτια, πόσο μάλλον σε ότι αφορά την ένδυση. Τα δεδομένα όμως, είναι διαφορετικά. Την μανία του shopping και το φαινόμενο του ‘’fast fashion’’ οφείλουμε να τα αφήσουμε στο παρελθόν για μια καλύτερη γκαρνταρόμπα, μα πρωτίστως για ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Και ενώ με το που ακούς την λέξη εκπτώσεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι την επόμενη αγορά σου (ακόμη και αν δεν την χρειάζεσαι) και ψάχνεις με την σειρά τα μαγαζιά προκειμένου να βρεις κάτι, για να σε ικανοποιήσει, ήρθε η στιγμή που το shopping έχει έναν άλλο χαρακτήρα. Πιο ηθικό και κυρίως διαχρονικό και βιώσιμο.

View this post on Instagram

A post shared by Flair Enough (@thisisflairenough)


Η επιλογή είναι καθαρά δική σου. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνεις την επιλογή σου καλύτερη.

- Μη προτιμήσεις brand το οποίο δεν ακολουθεί διαδικασίες παραγωγής βιώσιμες. Αντιθέτως επίλεξε το brand το οποίο μολύνει λιγότερο το περιβάλλον, ανακυκλώνει και περιλαμβάνει λιγότερο πλαστικό στα προϊόντα του. Και πως θα ξέρεις ποια είναι αυτά τα brands;  Με μια μόνο πολύ σύντομη έρευνα στο google, μπορείς να μάθεις ποια είναι τα brands που τα τελευταία χρόνια έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και έχουν επιλέξει μια κατεύθυνση ‘’πιο πράσινη’’.

- Απέφυγε να αγοράσεις κομμάτια που ακολουθούν τωρινές τάσεις. ‘’Οι τάσεις’’ είναι πλέον ξεπερασμένες. Το σύγχρονο στιλ έχει ένα ευρύ πεδίο το οποίο περιλαμβάνει πολλά vintage κομμάτια. Επομένως ρούχα που ξέρεις ότι θα φορέσεις μόνο για τις επόμενες εβδομάδες και ύστερα θα πιάνουν απλώς χώρο στην ντουλάπα σου, καλύτερα να τα αποφύγεις. Αντιθέτως μπορείς να επιλέξεις διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια, τα οποία θα φοράς ξανά και ξανά με πολλούς συνδυασμούς και τρόπους και πίστεψε με… δεν θα βαρεθείς να τα φοράς!


- Ποιότητα και όχι ποσότητα. Το έχεις ακούσει πολλές φορές όμως συνέχεια πέφτουμε στην παγίδα. Αντί να επιλέξεις οικονομικά ρούχα και αρκετά από αυτά, γιατί να μην επενδύσεις σε ένα και ποιοτικό κομμάτι (είτε είναι παπούτσια, μαγιό, γυαλιά ηλίου κλπ) τα οποία θα σου κρατήσουν χρόνια και θα είναι value for money;

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares