Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης: Η πιο αισιόδοξη συλλογή από τον οίκο Tom Ford

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω να βλέπω είναι σοβαρά ρούχα»

Τόνια Τζαφέρη

 

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω να βλέπω είναι σοβαρά ρούχα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μία διαφυγή, ότι θέλουμε χαμόγελα». Με αυτόν τον τρόπο ο Tom Ford προλόγισε τη συλλογή του για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2021 κάνοντας ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μία συλλογή που αντανακλά την επιθυμία και την ανάγκη για πιο ευτυχισμένες στιγμές, και ρούχα που θα μας φτιάξουν τη διάθεση.

«Το να σχεδιάσω τη SS21 συλλογή ήταν ο απόλυτος εφιάλτης», λέει χαρακτηριστικά στο video ενώ περιγράφει με λεπτομέρειες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας του Covid-19.

«Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ, να εστιάσω και να εμπνευστώ. Χρειάστηκε να στήσουμε μία τέντα στο πάρκινγκ. Κάθε μέρα σχεδόν κάναμε test για τον κορωνοϊό, και όλοι κυκλοφορούσαν με μάσκες και στολές. Ήταν πολύ δύσκολο να είσαι δημιουργικός σ' αυτό το περιβάλλον... το fitting με τα μοντέλα ήταν δύσκολο, δεν είχα μοδίστρες για να ράψουν τα ρούχα, όλες έραβαν από το σπίτι. Στην αρχή της πανδημίας οι βιομηχανίες υφασμάτων στην Ιταλία ήταν κλειστές, οπότε καθυστερήσαμε να παραλάβουμε υφάσματα. Το ατελιέ μας έξω από το Μιλάνο ήταν κλειστό. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο» περιγράφει ο δημοφιλής σχεδιαστής.

 

Η έμπνευση του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, πηγάζει από το ντοκιμαντέρ του fashion illustrator Antonio Lopez, το οποίο και παρακολούθησε στη διάρκεια της καραντίνας.

 

Παρά τις δύσκολες συνθήκες ο σχεδιαστής κατάφερει να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μαγέψει το κοινό τους έστω και ηλεκτρονικά. Το αποτέλεσμα σίγουρα τον δικαίωσε. Δημιούργησε την πιο πηγαία και κεφάτη συλλογή την οποία παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέα Υόρκης. Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας, "δεν αισθάνομαι ότι είναι καιρός για ριζοσπαστικές ιδέες στη μόδα. Για μένα, αυτή η εποχή μεταφράζεται σε ήσυχα ρούχα, που θα κάνουν κάποιον να νιώθει χαρούμενος. Ρούχα που προσφέρουν άνεση».

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε γιατί τα νέα του δημιουργήματα έχουν έντονα χρώματα και σχέδια, mixed & matched σύνολα με amimal  prints και floral μοτίβα, ολόσωμες φόρμες, ανάλαφρα και ντελικάτα πουκάμισα και πολυτελή loungewear.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares