Skip to main content

FASHION NEWS

Louis Vuitton: Μια ονειρεμένη τσάντα εμπνευσμένη από το Λούβρο

Virgil Abloh: "Θέλω να ενώσω τους δύο κόσμους της μόδας και της υψηλής τέχνης"



 

Λάτρης της Αναγέννησης, ο Virgil Abloh, σχεδιαστής του οίκου Off-White, καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής του οίκου Louis Vuitton, DJ, σχεδιαστής αυτοκινήτων και επιμελητής τέχνης,  αποφάσισε να ασχοληθεί με μια ιδιαίτερη φιλανθρωπική δράση που προκάλεσε αίσθηση.

Ο Abloh σχεδίασε μια ειδική έκδοση της δημοφιλούς τσάντας Jitney 2.8, σε συνεργασία με το Christie’s για το Bid for The Louvre, μια δημοπρασία που υποστηρίζει το Μουσείο του Λούβρου και το The Louvre Studio, έναν χώρο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης που πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το φθινόπωρο του 2021.

 

 

Η Jitney 2.8 έκανε το ντεμπούτο της το 2019 και έφερε το λογότυπο του Off-White, καθώς και quotes όπως cash inside και turn to open. Για τη δημοπρασία, ο Abloh αφαίρεσε το λογότυπο και σχεδίασε μια εκδοχή από δέρμα calfskin και ανάγλυφα σχέδια διαμαντιών και την επένδυσε με μικρές παγιέτες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την εμβληματική πυραμίδα του I.M. Pei του Λούβρου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Abloh εμπνέεται από το φημισμένο μουσείο. Τον Δεκέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε τη συλλογή Musée du Louvre x Off-White, μια capsule collection που αποτίει φόρο τιμής στον Leonardo da Vinci.

https://www.instagram.com/p/CHXmuJmpbzr/


"Θέλω να ενώσω αυτούς τους δύο κόσμους που φαινομενικά είναι διαφορετικοί: μόδα και υψηλή τέχνη", είπε ο Abloh. "Είναι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μου το να αποδείξω ότι κάθε μέρος, ανεξάρτητα από το πόσο αποκλειστικό φαίνεται, είναι προσβάσιμο σε όλους. Ότι μπορεί να εκφραστεί με διαφορετικούς τρόπους και ότι η δημιουργικότητα δεν χρειάζεται να συνδέεται με μια και μόνο αρχή".

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Christie's από την 1η έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στη δημοπρασία συμπεριλαμβάνονται ένα βραχιόλι Panthère de Cartier, μια περιήγηση στις φημισμένες στέγες του μουσείου και μια ιδιωτική εξερεύνηση της Mona Lisa του da Vinci.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department