Skip to main content

FASHION NEWS

"I wish you were here": Η συγκλονιστική επίδειξη μόδας από τον οίκο Saint Laurent στην έρημο

"Η έρημος για μένα, συμβολίζει αυτή τη λαχτάρα για γαλήνη..."



 

Μπορεί οι εικόνες και στιγμές από εβδομάδες μόδας που συγκέντρωναν πλήθη από κάθε μήκος της γης, να μας λείπουν πολύ… ωστόσο οι κορυφαίοι σχεδιαστές γνωρίζουν καλά πώς να καθηλώνουν το κοινό τους και να δημιουργούν συναισθήματα.

Pixel

Όταν φαντασία και τέχνη συναντούνται, τότε το αποτέλεσμα μαγεύει... Έτσι ακριβώς συνέβη και με την πρόσφατη επίδειξη του διάσημου Γαλλικού οίκου μόδας Saint Laurent, όπου μας παρουσίασε τις δημιουργίες του μέσα από ένα μοναδικό και εντυπωσιακό θέαμα. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Anthony Vaccarello για τον οίκο Saint Laurent παρουσίασε μια συλλογή με δυναμικές γραμμές και ρούχα από λαμπερό λατέξ, με glossy υφές σε ένα σκοτεινό runway στην Γαλλία.

Αυτήν την φορά έχοντας έντονες επιρροές από ερημικά τοπία της Βόρειας Αφρικής, μιας και γεννήθηκε στην Αλγερία, ο Vaccarello επέλεξε ένα μοναδικό σετ για το catwalk, όπου είδαμε μοντέλα να περπατούν στην άμμο με ψηλοτάκουνα και ονειρεμένα ρούχα.

Pixel

https://www.instagram.com/p/CIx95mqgmu5/

Το αποτέλεσμα… είναι ένα συγκλονιστικής ομορφιάς φιλμ από την συνεργάτη του Nathalie Canguilhem και υπό τα soundtracks του Γάλλου μουσικού και συνθέτη Sebastian, το οποίο τα μοντέλα περπατούν κάτω από τον καυτό, καλοκαιρινό ήλιο, στην μέση του πουθενά.

Το film ξεκινά με το μονόγραμμα του οίκου ΥSL αριστοτεχνικά σχεδιασμένο στην μία, απόκρημνη πλευρά της άγονης γης. Το μόνο που υπάρχει άλλωστε, είναι ουρανός και γη. "I wish you were here" (Εύχομαι να ήσουν εδώ), ήταν το ιδιαίτερο όνομα της συλλογής. Μια συλλογή αφιερωμένη στην ελευθερία της κίνησης, που μας καλεί να αποδράσουμε.

Οι εικόνες με τις πολλαπλές πανοραμικές λήψεις, οι ουδέτεροι τόνοι της συλλογής που μπερδεύονται στα μάτια με αυτούς της τεχνητής ερήμου, η μουσική αλλά και η αλληγορία του βίντεο συναρπάζουν. Φυσικά όλη αυτή η κινούμενη άμμος αντανακλά τα συναισθήματα του σχεδιαστή για το πού βρισκόμαστε τώρα.

Για να δεις την επίδειξη μόδας, πάτησε εδώ.

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

The Happy Traveler: H United Colors of Benetton και η Delsey Paris λανσάρουν την απόλυτη σειρά αποσκευών και ταξιδιωτικών αξεσουάρ

Μια σειρά εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90 και τη μινιμαλιστική μόδα της εποχής, σε μεγάλη επιλογή χρωμάτων όπως ροζ, γαλάζιο, γκρι και μαύρο αλλά και το iconic πράσινο της Benetton

FASHION NEWS

Νέα συλλογή με την υπογραφή Boxer Shoes

Η άνοιξη έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, δίνοντας ώθηση να αφήσουμε πίσω μας τα μουντά, χειμωνιάτικα looks και να ανανεώσουμε την εικόνα μας με χρώματα και ανεβασμένη διάθεση.

FASHION NEWS

Οι σαγιονάρες αυτού του καλοκαιριού είναι United Colors of Havaianas

Η ζωντάνια της Βραζιλίας και του αγαπημένου brand καλοκαιρινής υπόδυσης συναντά το πολύχρωμο σύμπαν της United Colors of Benetton

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου