Skip to main content

FASHION NEWS

Έξυπνα tips για ‘’σωστό’’ online shopping

Οδηγός μεγεθών, Εκπτώσεις, newsletters: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.



 

Πολλοί είναι εκείνοι που απολαμβάνουν το online shopping και μάλιστα το απολάμβαναν και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Προσωπικά, τίποτα δεν συγκρίνεται με την πραγματική επαφή, έστω και αν πρόκειται για την αγορά ενός ρούχου. Βλέπεις από κοντά το ύφασμα, το αγγίζεις, το δοκιμάζεις, έχεις όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν πιο σίγουρη για την αγορά σου.

Για την ώρα όμως, το online shopping αποτελεί μονόδρομο. Και όσο πλησιάζουν οι εκπτώσεις τόσους περισσότερους ‘’επισκέπτες’’ έχουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Σίγουρα οι ηλεκτρονικές αγορές, έχουν και τα θετικά τους. Εύκολα όμως μπορείς να γεμίσεις το καλάθι σου, χωρίς καλά- καλά να το καταλάβεις. Και επειδή είναι ένα από τα θέματα που κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες, έχουμε συλλέξει κάποια χρήσιμα tips που θα σου υπενθυμίσουν τι να προσέξεις προκειμένου να κάνεις καλύτερες και πιο ‘’σωστές’’ επιλογές.

Πρώτο και ‘’basic’’ tip είναι φυσικά η λίστα.
Ή τουλάχιστον ας έχεις στο μυαλό σου τι πραγματικά χρειάζεσαι αυτόν τον καιρό και ψάξε επιλεγμένα. Αλλιώς μπορείς πολύ- πολύ εύκολα να πέσεις στην παγίδα του να αγοράσεις πολλά ρούχα, τα οποία βρίσκονται σε καλή τιμή και έχουν έκπτωση, αλλά στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζεσαι. Επομένως μπορείς να φτιάξεις μια λίστα με το τι ακριβώς χρειάζεσαι πριν μπεις σε οποιοδήποτε online shop. Και να έχεις κατά νου πως το point είναι να ‘’καλύψεις κενά’’  στην γκαρνταρόμπα σου και όχι να αποκτήσεις κομμάτια τα οποία ήδη έχεις αλλά σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Εκμεταλλεύσου τα live chats των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Μη ξεχνάς πως τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν σκοπό να είναι όσο πιο κοντά στα πραγματικά. Και παρότι οι περισσότεροι απορρίπτουμε τις ζωντανές συνδέσεις δηλαδή τα ''live chats'', εκείνες υπάρχουν στα εκάστοτε online shops για κάποιον πολύ συγκεκριμένο λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να σου λύσουν τυχόν απορίες, είτε πρόκειται για το μέγεθος, να σε κατατοπίσουν, να σου βρουν κομμάτια που ενδεχομένως πίστευες πως έχουν εξαντληθεί και πολλά ακόμη που μπορεί να προκύψουν. Οπότε μην αρνείσαι/ ντρέπεσαι να συνομιλήσεις με τους τεχνικούς βοηθούς.

Ένα ακόμη tip που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά είναι να κάνεις εγγραφή στο newsletter του καταστήματος.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο email, το οποίο θα το συντηρείς αποκλειστικά για αυτή την δραστηριότητα: για το online shopping. Έτσι θα απαλλάξεις τον προσωπικό λογαριασμό σου email από εκατοντάδες ‘’ενοχλητικές’’ ενημερώσεις των shops. Και ο λόγος που η εγγραφή σε newsletter είναι χρήσιμη, είναι  γιατί τα περισσότερα fashion labels προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε συνδρομητές, συλλογή πόντων και διάφορα άλλα benefits που δεν θα ήθελες να χάσεις.

Προσεκτικές ματιές στον οδηγό μεγεθών/ Κάθε κατάστημα έχει τον δικό του!

Ένα από τα κύρια προβλήματα των ηλεκτρονικών αγορών, ειδικά στα ρούχα, είναι η επιλογή μεγέθους. Και δυστυχώς συμβαίνει συχνά, καθώς κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και μόνο με την δοκιμή του, βλέπεις ακριβώς πως στέκεται επάνω σου. Ωστόσο κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα, έχει τον δικό του οδηγό μεγεθών με σημειώσεις που πρέπει να ρίξεις μια ματιά για να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή.  Συνήθως αυτό το widget είναι εξαιρετικά ακριβές, οπότε αν το εμπιστευτείς, δύσκολα θα σου έρθει στο σπίτι κάτι που δεν αγκαλιάζει σωστά το κορμί σου.

Μην μπαίνεις στον πειρασμό να αγοράσεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι σε sale.

Και κάπως έτσι επανέρχομαι στην αρχή, με την λίστα. Το ατελείωτο scroll θα σε οδηγήσει πολλές φορές σε κομμάτια τα οποία είναι εκπτωτικά ή έχουν προσφορές. Αν δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη και δεν το έβαλες στην λίστα σου πριν μπεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε κάνε skip.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30