Skip to main content

FASHION NEWS

Faux pas στο κόσμημα και πώς να το αποφύγεις…

Έχεις ακούσει τη φράση faux pas; Αν όχι, ήρθε η ώρα…



Οι δύο αυτές ξενόφερτες λεξούλες χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν «λάθη» που μπορεί να κάνεις… στη μόδα, στο στυλ, στο κόσμημα! Για παράδειγμα, faux pas style στο κόσμημα θα μπορούσε να είναι, τουλάχιστον μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο συνδυασμός χρυσών και ασημί κομματιών ή το να φοράς έντονα σκουλαρίκια μαζί με ένα chunky κολιέ! Ωστόσο, υπάρχουν και πιο κρυμμένα «λάθη» που μπορούν να σε οδηγήσουν σε ένα faux pas style στο κόσμημα, που ούτε καν φαντάζεσαι. Όπως …ο λάθος συνδυασμός ενός κολιέ με τη λαιμόκοψη μιας μπλούζας ή ενός φορέματος! Ακολουθώντας τις συμβουλές μας που έπονται, δε θα πιστεύεις πόσο ευχάριστα θα σε ξαφνιάσει η τελική σου εμφάνιση με το σωστό συνδυασμό κολιέ και λαιμόκοψης.

bijoubox3

Σίγουρα, το στυλ δεν διδάσκεται! Είναι θέμα προσωπικότητας, χαρακτήρα, ενδιαφερόντων… Εμπνευσμένο από τους στυλ expert του bijoubox.gr συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές, που αν τις λάβεις υπόψη σου, θα αναβαθμίσεις το προσωπικό σου στυλ. Μια από αυτές είναι η ισορροπία μεταξύ κολιέ και λαιμόκοψης. Το κολιέ είναι αναμφίβολα ένα απαραίτητο γυναικείο αξεσουάρ, αλλά όσο εύκολα μπορεί να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τη συνολική σου εμφάνιση, τόσο εύκολα μπορεί η επιλογή του «λάθος» κολιέ να την υποβαθμίσει.

Ιδανικό κολιέ για κάθε λαιμόκοψη λοιπόν! Για να δούμε….


Στράπλες

Η ευθεία γραμμή του στράπλες αναδεικνύει τον λαιμό προσελκύοντας τα βλέμματα. Ιδανικά ένα statement κολιέ ή ένα κολιέ τύπου τσόκερ θα διατηρήσει την προσοχή στην περιοχή του λαιμού. Επίλεξε ένα εντυπωσιακό περιδέραιο που θα τραβήξει τα βλέμματα και θα αναδείξει την εμφάνισή σου. Αν σου αρέσει η extra λάμψη επίλεξε ένα τσόκερ διακοσμημένο με ζιργκόν ή στρας για μια πιο επίσημη εμφάνιση.

bijoubox1


Λαιμόκοψη σε σχήμα καρδιάς

Η πιο «θηλυκή» λαιμόκοψη προσελκύει τα βλέμματα στο ντεκολτέ, καθιστώντας ιδανική την επιλογή ενός κολιέ με μενταγιόν που καταλήγει ακριβώς επάνω από το στήθος. Επίλεξε μια αλυσίδα, μήκους περίπου 45 cm, σε οποιαδήποτε απόχρωση προτιμάς και συνδύασέ την με ένα μενταγιόν του γούστου σου.


Ζιβάγκο

Το ζιβάγκο έχει την τάση να επιμηκύνει το λαιμό σου, γι’ αυτό ιδανική επιλογή είναι τα μεσαίου μήκους κολιέ που φτάνουν μέχρι το στήθος σου ή και πιο κάτω που δημιουργούν την ψευδαίσθηση μακρύτερου λαιμού και κολακεύουν την εμφάνισή σου. Μια λεπτή αλυσίδα ή ένα κορδόνι, σε ουδέτερη απόχρωση, με ένα μενταγιόν που μαγνητίζει τα βλέμματα, είναι από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα αξεσουάρ μιας γυναίκας που αγαπάει τα ζιβάγκο.


Λαιμόκοψη που αφήνει τους όμως ακάλυπτους

Η λαιμόκοψη που αφήνει ακάλυπτους τους ώμους όπως και η λαιμόκοψη σε σχήμα καρδιάς επικεντρώνει το βλέμμα στο ντεκολτέ. Η συγκεκριμένη λαιμόκοψη αναδεικνύεται, ιδανικά, αν συνδυαστεί με κολιέ που προσελκύει την προσοχή στο λαιμό, αλλά χωρίς υπερβολές. Ένα διακριτικό κοντό κολιέ με ή χωρίς ένα μικρό μενταγιόν που ακουμπάει στο τελείωμα του λαιμού ή ακόμη, κι ένα κολιέ τύπου τσόκερ, θα μπορούσε να είναι πολύ καλή επιλογή για μια κομψή και φινετσάτη εμφάνιση.


Λαιμόκοψη «ανοιχτό χαμόγελο»

Ένα από τα πιο κολακευτικά σχήματα λαιμόκοψης είναι αυτή τύπου «ανοιχτό χαμόγελο» που από μόνη της σε αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό, είναι καλό να αποφεύγονται τα κολιέ με αυτού του τύπου τις μπλούζες. Μπορείς ωστόσο, ιδανικά να τις συνδυάσεις με κομψά και διακριτικά καρφωτά σκουλαρίκια που θα σου χαρίσουν την λάμψη που αναζητάς. Αν θες οπωσδήποτε να φορέσεις ένα κολιέ τότε προτίμησε κάτι διακριτικό και κομψό όπως ένα κολιέ με πέρλες.

bijoubox4


Λαιμόκοψη σε σχήμα V

Ιδανικά, στη λαιμόκοψη με σχήμα V ταιριάζουν τα κολιέ που ακολουθούν το τριγωνικό της σχήμα. Επίλεξε ένα μεσαίου μήκους κολιέ σε γραμμή V που φτάνει στο στήθος ή με ένα μενταγιόν με γωνίες που θα τραβήξει την προσοχή προς τα κάτω. Εάν η λαιμόκοψη σχήματος V εκτείνεται αρκετά προς τα κάτω, δημιουργώντας ένα βαθύ ντεκολτέ και αφήνοντας πολύ δέρμα ακάλυπτο, μπορείς να συνδυάσεις περισσότερα από ένα λεπτά διακριτικά κολιέ σε διαφορετικά μήκη, πετυχαίνοντας το σωστό layering και μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.


Στρογγυλή λαιμόκοψη

Η στρογγυλή λαιμόκοψη δεν θα μπορούσε να μην ταιριάζει άψογα με κολιέ σε στρογγυλή γραμμή που ακολουθεί το σχήμα της και δίνει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Κοντά κολιέ, αλλά και μακριά, μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με τη συγκεκριμένη λαιμόκοψη, αρκεί το μήκος τους να μην τελειώνει επάνω στη λαιμόκοψη γιατί δεν θα έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Με πουκάμισο

Οι επιλογές του ιδανικού κολιέ με πουκάμισο είναι ευέλικτες και αρκετές, κι εξαρτώνται από τον αριθμό των κουμπιών που θέλεις να ξεκουμπώσεις. Έτσι, μπορείς να αλλάξεις το στυλ σου κάνοντας διαφορετικές επιλογές κάθε φορά. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα κοντό εντυπωσιακό κολιέ επάνω από ένα πουκάμισο που είναι κουμπωμένο μέχρι επάνω, δημιουργώντας μια συντηρητική, αλλά ταυτόχρονα γοητευτική εμφάνιση. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκουμπώσεις μερικά κουμπιά, δημιουργώντας ουσιαστικά μια λαιμόκοψη τύπου V, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα κολιέ που ταιριάζουν στη συγκεκριμένη λαιμόκοψη. Απόφυγε μόνο τα πολύ φαρδιά αφού το πουκάμισο δεν αφήνει αρκετό χώρο για να αναδειχθούν.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου