Skip to main content

FASHION NEWS

Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη συλλογή του Kanye West για την adidas originals

Is awesome possible?


Κέλλυ Νόβακ

Ο μήνας των Fashion Weeks είναι πλέον γεγονός, με την New York Fashion Week να σηματοδοτεί την έναρξή του.

Ένα από τα show που περιμέναμε να δούμε ήταν αυτό του μουσικού Kanye West με την γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών, adidas. Μια συνεργασία για την οποία ο West, «εγκατέλειψε» την προηγούμενό του «σπίτι», την Nike, λόγω του ότι η εταιρία δεν του έδινε απόλυτη ελευθερία έκφρασης.

Η σχέση του Kanye West με την μόδα, πάει «μακριά» (πολλοί τον θεωρούν «υπεύθυνο» για την εξέλιξη του στιλ της Kim Kardashian, προς το καλύτερο) και είναι μια σχέση αγάπης και μίσους. «Μίσους» κυρίως από τους κριτικούς μόδας, αλλά αγάπης και αφοσίωσης από τον ίδιο. Ανακηρύσσοντας ο ίδιος τον εαυτό του ως “genius”, πολλοί θεωρούν ότι τον χαρακτηρίζει μια αίσθηση έπαρσης. Στην μουσική του πορεία ως τώρα, αναμφισβήτητα κατέχει αυτόν τον τίτλο. Στην μόδα, σίγουρα τα πράματα είναι πιο περίπλοκα.

Με την πρόσφατη συλλογή του, κάνει τα πράματα πιο «ξεκάθαρα» για εμάς. Πιο συγκεκριμένα, η sportswear συλλογή του για άντρες και γυναίκες, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «ιδιοφυής», αλλά ως μια καλή προσπάθεια του ίδιου ως νέου –σχετικά- σχεδιαστή. Η εξέλιξή και ωριμότητά του είναι φανερή. Ο ίδιος ήθελε να τονίσει ότι η χρηστικότητα των ρούχων πρέπει είναι κυρίως πρακτική και όχι να είναι η «ζωή» μας, εξ’ ού και η λιτότητα των ρούχων.  

Οι military επιρροές είναι φανερές (από τις οποίες ο ίδιος εμπνεύστηκε από εξεγέρσεις που είχαν γίνει πριν μερικά χρόνια στο Λονδίνο), με τα aviator jackets και τις πράσινες αποχρώσεις των πλεκτών αλλά και από τα υφάσματα που θυμίζουν Kevlar γιλέκα. Η χρωματική παλέτα των ρούχων παρέμεινε στα –εμπνευσμένα από το δέρμα- nude χρώματα, σηματοδοτώντας την μεγάλη τάση των neutral χρωμάτων για την επόμενη αλλά και νέα σεζόν.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω την «σημαντικότητα» που έδωσε και στα παπούτσια (μιας και σε αυτό μπορεί να θεωρεί ως «genius»), με τα γυναικεία platform boots και τα σέξι suede stiletto, αλλά και τα (unisex) Yeezy Boost 750, που πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και ήδη όλοι θέλουν να έχουν στις ντουλάπες τους.

Μια «προστατευμένη» ευαισθησία για το σώμα (χρησιμοποίησε μοντέλα διαφορετικών σωματότυπων-μεταξύ τους και η Kylie Jenner), αλλά και για τον γενικότερο τρόπο ζωής, παρουσίασε με λίγα λόγια μέσα από την συλλογή του ο Kanye West, που όσο και αν οι κριτικοί τον «πολιορκούν», εμείς του δίνουμε το «πράσινο φως» για να συνεχίζει να εξελίσσεται όσο ανακαλύπτει τον εαυτό του ως fashion designer. Σίγουρα, με αυτή την συλλογή μας απέδειξε ότι αυτή του η αισθητική, μας «ταιριάζει»!

Δες τώρα τις φωτογραφίες!

adidasxkanye_1.jpg

adidasxkanye_2.jpg

adidasxkanye_3.jpg

adidasxkanye_4.jpg

adidasxkanye_5.jpg

adidasxkanye_6.jpg

adidasxkanye_7.jpg

adidasxkanye_8.jpg

adidasxkanye_9.jpg

adidasxkanye_10.jpg

adidasxkanye_11.jpg

Y.Γ: Όλα τα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και μόδας, ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν το show!

(Alexander Wang, Rihanna, Puff Diddy, Jay-Z, Beyonce, Kim Kardashian, Anna Wintour)

adidasxkanye_12.jpg

adidasxkanye_13.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων