Skip to main content

FASHION NEWS

Mary Katrantzou Fall 2015: Όταν η Belle Époque συναντάει την σύγχρονη κοινωνία

Plastic IS fantastic!


Κέλλυ Νόβακ

Η Mary Katrantzou εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποδείξει στον κόσμος της μόδας αλλά και στο ευρύτερο κοινό, ότι η παρθενογένεση είναι τελικά εφικτή στον χώρο αυτό.

Από την πρώτη της κιόλας συλλογή με τα ιδιαίτερα μοτίβα και την maximalism αισθητική, ξεκίνησε ένα νέο «κίνημα» που επικεντρώνεται στα prints αυτά και μετά από αυτήν, ακολούθησαν και άλλοι σχεδιαστές. Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι η ίδια δίνει πάντα κάτι καινούργιο στο κοινό και δεν σταματάει να εξελίσσεται. Έχει μια προσωπική ματιά γύρω από την μόδα που είναι αυτή που την κάνει να είναι αυθεντική και ξεχωριστή. Είναι η μόνη που θα μπορούσε να «ενώσει» δύο διαφορετικούς κόσμους, όπως έκανε σε αυτή της την συλλογή, για το Φθινόπωρο 2015.

Κύρια έμπνευση της σχεδιάστριας είναι η κενοφοβία (ο φόβος των άδειων/κενών χώρων), κάτι που οι Βικτοριανοί αντιμετώπιζαν καλύπτοντας κάθε πτυχή των σπιτιών τους, με διάφορα αντικείμενα. Η Βικτοριανή- belle époque εποχή, λοιπόν, έρχεται να συναντήσει μια σχεδόν “κιτς”, σύγχρονη κοινωνία, όπου τα videogames και η 3D τεχνολογία ευδοκιμούν. Αυτό το «πάντρεμα» αποδίδεται με μεγάλη επιτυχία στα ρούχα, των οποίων τα brocade, πλαστικά, βελούδινα αλλά και γούνινα prints και υφάσματα, εξισορροπούνται με τις απλές και μινιμαλιστικές γραμμές τους. Ο πρωταγωνιστής της επίδειξης ήταν το αφρολέξ, το οποίο κάλυπτε όλη την πασαρέλα ενώ είναι και βασικό «συστατικό» στα ρούχα και αξεσουάρ.

Παρόλα αυτά τα «περίεργα» -θα μπορούσε να πει κανείς- στοιχεία, η συλλογή είναι άκρως θηλυκή και “θελκτική”. Η Mary Katrantzou είναι μια σχεδιάστρια που δεν σταματάει ποτέ να παίρνει ρίσκα αλλά και να προκαλεί τον εαυτό της σε νέες «περιπέτειες». 

Δες τώρα τις φωτογραφίες!

katrantzoufall15_1.jpg

katrantzoufall15_2.jpg

katrantzoufall15_3.jpg

katrantzoufall15_4.jpg

katrantzoufall15_5.jpg

katrantzoufall15_6.jpg

katrantzoufall15_7.jpg

katrantzoufall15_8.jpg

katrantzoufall15_9.jpg

katrantzoufall15_10.jpg

katrantzoufall15_11.jpg

katrantzoufall15_12.jpg

katrantzoufall15_13.jpg

katrantzoufall15_14.jpg

katrantzoufall15_15.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα