Τέλος στα super skinny μοντέλα, σύμφωνα με νέο γαλλικό νόμο

Και ο αγώνας συνεχίζεται…

Κέλλυ Νόβακ

Ο αγώνας για την πιο υγιή εικόνα του σώματος στον χώρο της μόδας συνεχίζεται τώρα και από την Γαλλία.

Σύμφωνα με το Reuters, η γαλλική κυβέρνηση θέλει να περάσει ένα νόμο όπου θα απαγορεύει τα πολύ αδύνατα μοντέλα, και ότι θα κόβει πρόστιμο στα πρακτορεία μόντελινγκ αλλά και στους οίκους μόδας/εταιρίες, εφόσον τα προσλαμβάνουν στην πασαρέλα ή σε καμπάνιες. Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμόσουν αυτόν τον νόμο, κάνοντας συχνούς ελέγχους του βάρους των μοντέλων και εφόσον δεν πληρούν τα δεδομένα, η εκάστοτε εταιρία θα λαμβάνει πρόστιμο, που υπολογίζεται στα 80.000 δολάρια, ενώ θα έχουν να αντιμετωπίσουν μέχρι και 6 μήνες φυλακή.

Τα μοντέλα θα είναι και αυτά υπό αντίστοιχη επίβλεψη. Τα κορίτσια θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα ιατρικό έντυπο, όπου θα επιβεβαιώνει ότι το βάρος τους είναι τουλάχιστον 55 κιλά, πριν προσληφθούν σε κάποια δουλειά. 

Ο συγκεκριμένος νόμος θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο στις 17 Μαρτίου και είναι πολύ πιθανό να περαστεί, σύμφωνα με τις φήμες. 

Πώς σου φαίνεται αυτός ο νόμος; Είναι ένα βήμα μπροστά για την υγιέστερη εικόνα του γυναικείου σώματος ή είναι λίγο υπερβολικός; Περιμένουμε τις απόψεις σου στην σελίδα μας στο Facebook!  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares