Skip to main content

FASHION NEWS

Ο Davide Renne, ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Moschino, πέθανε στα 46 του

Ο θάνατος του Renne λόγω «ξαφνικής ασθένειας» ανακοινώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, μόλις εννέα ημέρες αφότου ανέλαβε το νέο του ρόλο ως Creative Director του Moschino



Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ο Massimo Ferretti, ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Aeffe της Moschino, δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram της εταιρείας ανακοινώνοντας την είδηση του θανάτου του Renne, η οποία έρχεται εννέα ημέρες αφότου ανέλαβε επίσημα τον ρόλο του ως νέος δημιουργικός διευθυντής του Moschino.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο που βιώνουμε αυτή τη δραματική στιγμή. Ο Davide ήρθε μαζί μας μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν μια ξαφνική ασθένεια τον πήρε πολύ νωρίς από κοντά μας. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συνέβη», έγραψε ο Ferretti.

Και συνέχισε: «Με τον Davide εργαζόμασταν σε ένα φιλόδοξο έργο, σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για το μέλλον. Παρόλο που ήταν μαζί μας μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Davide κατάφερε αμέσως να γίνει αγαπητός και σεβαστός. Σήμερα μας μένει μόνο η ευθύνη να συνεχίσουμε αυτό που οραματιζόταν η φαντασία και η δημιουργικότητά του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Ήταν μόλις την 1η Νοεμβρίου όταν ο Renne ξεκίνησε τη νέα του θέση, διαδεχόμενος τον Jeremy Scott που ήταν στο τιμόνι της Moschino για μια δεκαετία.

Ο Renne ήταν στο παρελθόν επικεφαλής γυναικείων ενδυμάτων στην Gucci και συνεργάστηκε στενά με τον πρώην δημιουργικό διευθυντή του οίκου Alessandro Michele, σύμφωνα με τους New York Times. Το ντεμπούτο του στο ραντεβού του στο Moschino επρόκειτο να γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Η ομώνυμη επωνυμία που δημιουργήθηκε το 1983 στο Μιλάνο από τον Franco Moschino ανέκαθεν υπερέβαινε τα όρια, φέρνοντας στη σκηνή μια αναζωογονητική ερμηνεία της κοινωνίας και της κουλτούρας και προκαλώντας τη συμβατικότητα, αν και πολύ χαμηλής μόδας. Διασημότητες όπως η Katy Perry, η Madonna, η Lady Gaga και η Miley Cyrus φορούσαν συχνά τα εκκεντρικά, παιχνιδιάρικα και avance-garde ρούχα της μάρκας.

Σύμφωνα με το CNN, η πρώτη συλλογή του Renne για τη εταιρεία Moschino επρόκειτο να παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

«Αυτό που μπορεί να επιτύχει η μόδα — ειδικά η ιταλική μόδα, και κυρίως ο Οίκος Moschino με την τεράστια δύναμή του, θα πρέπει να επιτευχθεί με την αίσθηση του παιχνιδιού, της χαράς. Μια αίσθηση ανακάλυψης και πειραματισμού», είχε πει ο Renne σε μια δήλωση τον περασμένο μήνα όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία τους.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα