Skip to main content

FASHION NEWS

Ποιος είναι ο Έλληνας επιστήμονας που δημιούργησε την ήδη iconic τσάντα από αέρα του οίκου Coperni;

Το fashion item που συζητήθηκε όσο λίγα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισίου φέρει ελληνική υπογραφή



Ο οίκος Coperni μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακούς πειραματισμούς με την τεχνολογία όταν πρόκειται να δημιουργήσει iconic fashion items, με πρώτο και καλύτερο το φόρεμα που είχε δημιουργήσει επί σκηνής για να ντύσει τη Bella Hadid, χρησιμοποιώντας ένα ψεκαζόμενο υλικό. Έτσι λοιπόν και φέτος, ο οίκος παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισίου μια τσάντα κατασκευασμένη από αέρα, η οποία έμελλε να γινόταν το πιο πολυσυζητημένο αξεσουάρ ολόκληρου του θεσμού για φέτος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εντυπωσιακή τσάντα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός Έλληνα επιστήμονα και καλλιτέχνη, του Ιωάννη Μιχαλούδη. «Κατασκευασμένη από το νανοϋλικό silica aerogel της NASA, το ελαφρύτερο στερεό στη Γη, η τσάντα Air Swipe αποτελείται από 99% καθαρό τίποτα και 1% γυαλί, το γυαλί του μέλλοντος. Αυτό το πολύ ευαίσθητο (και μη εύθραυστο) νανοϋλικό έχει χρησιμοποιηθεί από τη NASA για τη σύλληψη αστρόσκονης: επειδή αντέχει σε ακραία θερμότητα (1200ο Κελσίου) και πίεση 4000 φορές το βάρος του. Αυτή η τσάντα Air Swipe είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από αυτό το νανοϋλικό διαστημικής τεχνολογίας. Αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη» γράφει στην επίσημη ανάρτησή του στο Instagram το brand, η οποία έγινε το απόλυτο fashion viral.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Μιχαλούδης είναι ερευνητής και εικαστικός που ασχολείται με την ενσωμάτωση του silica aerogel στον κόσμο της τέχνης. Η εν λόγω τσάντα του οίκου Coperni ζυγίζει μόλις περίπου 33 γραμμάρια και ανοίγει τον δρόμ για μια πιο βιώσιμη εποχή στη βιομηχανία της μόδας.

Αναμένουμε και τα επόμενα σχέδια του οίκου με τον καλλιτέχνη!

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία