Skip to main content

FASHION NEWS

Ο Dries Van Noten αποσύρεται από την ενεργό δράση, 38 χρόνια μετά την ίδρυση του προσωπικού του fashion brand

Το μέλος των θρυλικών Antwerp Six και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σχεδιαστές μόδας θα παρουσιάσει το τελευταίο του show τον Ιούνιο για την ανδρική συλλογή Spring/Summer 2025



38 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση του προσωπικού του fashion brand, ο Dries Van Noten αποσύρεται από την ενεργό δράση θέλοντας να ξεκουραστεί έπειτα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, αλλά και δίνοντας σύμφωνα με τα λεγόμενά του χώρο στη νέα γενιά δημιουργών για να αναδειχθεί.

Το μέλος των θρυλικών Antwerp Six, των Βέλγων σχεδιαστών που σπούδασαν στη σχολή μόδας της Αμβέρσας και έγραψαν ιστορία στον κόσμο της υψηλής ραπτικής με την άφιξή τους στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Van Noten θα παρουσιάσει το τελευταίο του show τον Ιούνιο για την ανδρική συλλογή Spring/Summer 2025.

Οι πιθανοί διάδοχοι του σχεδιαστή εργάζονται ήδη στο προσωπικό του brand και ξέρουμε πως προετοιμάζονται ήδη από τον ίδιο τον Van Noten για να αναλάβουν τα ηνία του οίκου μετά την απόσυρσή του.

Η επόμενη γυναικεία συλλογή του Dries Van Noten θα σχεδιαστεί από ολόκληρο το design team του brand, ενώ εικάζεται ότι ο ίδιος ίσως παραμείνει σε θέση επιμελητή των εργασιών του και στο μέλλον, ακριβώς όπως έκανε και ο Jean Paul Gaultier.

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του σχεδιαστή έγινε μέσα από το παρακάτω statement: «Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ως νεαρός από την Αμβέρσα, το όνειρό μου ήταν να αποκτήσω φωνή στη μόδα. Μέσα από ένα ταξίδι που με έφερε στο Λονδίνο, το Παρίσι και πέρα από αυτό, και με τη βοήθεια αμέτρητων υποστηρικτικών ανθρώπων - αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα, πρόκειται  να στρέψω την προσοχή μου σε όλα τα πράγματα για τα οποία δεν είχα ποτέ χρόνο. Είμαι λυπημένος, αλλά ταυτόχρονα χαρούμενος, που σας ενημερώνω ότι θα αποχωρήσω στα τέλη Ιουνίου.

Προετοιμαζόμουν γι' αυτή τη στιγμή εδώ και καιρό και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να αφήσω χώρο σε μια νέα γενιά ταλέντων που θα φέρουν το όραμά τους στο brand. Οι επόμενες ανδρικές συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 θα είναι οι τελευταίες που θα παρουσιάσω με τον τωρινό μου ρόλο. Η γυναικεία ανοιξιάτικη καλοκαιρινή συλλογή 2025, θα γίνει από την ομάδα του στούντιό μου με την οποία συνεργάζομαι τρία χρόνια. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά. Εν ευθέτω χρόνω, θα ανακοινώσουμε τον σχεδιαστή που θα συνεχίσει την ιστορία του οίκου».

Στην ίδια επιστολή, ο Dries Van Noten ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες, του προμηθευτές και τους κεντητές των ρούχων του στη Ινδία, «όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση τόσων όμορφων ιδεών». «Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια των ετών, 38 για την ακρίβεια, μου δώσατε την ευκαιρία και την ενέργεια να παράγω τέσσερις συλλογές το χρόνο, να διοργανώνω επιδείξεις, να ανοίγω καταστήματα και να κάνω την DVN να έχει την σημερινή της επιτυχία. Στέλνω την εκτίμησή μου από καρδιάς  σε όλους όσους αγαπούν αυτό που κάνουμε, βλέποντας τα ρούχα μας έξω στον κόσμο, γνωρίζοντας ότι έχουν μια θέση στη ζωή σας».

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!