Skip to main content

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;



Οι τεκτονικές πλάκες του κόσμου της μόδα σείονται από χθες, αφού φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θέλουν τον σπουδαίο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Celine, Hedi Slimane, να είναι έτοιμος να αφήσει το τιμόνι του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος σχεδιαστής αφού αύξησε τις ετήσιες πωλήσεις του οίκου σε σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, φαίνεται πως έχει βρεθεί εγκλωβισμένος σε μια δυσάρεστη συνθήκη σχετικά με το συμβόλαιό του και τις οικονομικές απολαβές του από την εταιρεία LVMH στην οποία ανήκει η Celine. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business of Fashion, ο ίδιος φαίνεται πως διεκδικεί απολαβές άνω του μέσου όρου ακόμα και για designer του βεληνεκούς του, αλλά και πλήρη δημιουργικό έλεγχο σε όλες τις δραστηριότητες του οίκου. Από την πλευρά του, ο οίκος δυσκολεύεται να δώσει το πράσινο φως, με τη δυσαρέσκεια του σχεδιαστή να γίνεται εμφανής και ο ίδιος φημολογείται ότι σκέφτεται για πρώτη φορά σκέφτεται να αποχωρήσει από την θέση του creative director.

Ο Slimane εντάχθηκε στη Celine το 2018 με εξαετές συμβόλαιο, δημιουργώντας για τον οίκο που ανέδειξε προηγουμένως η Phoebe Philo νέες κατηγορίες ανδρικής ένδυσης και αρωμάτων. Η δουλειά του απέφερε στην εταιρεία το ρεκόρ των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια έσοδα το 2023, εκτινάσσοντας την αξία της στο χρηματιστήριο της μόδας μετά από χρόνια.

Ο Slimane έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τη δουλειά του στον οίκο Dior, ενώ πριν από τη  Celine βρέθηκε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Saint Laurent, στον οποίο και υπηρέτησε από το 2012 έως το 2016.

Αν όντως αποχωρήσει ο Slimane από τη Celine, ο οίκος LVMH θα χρειαστεί να ψάξει καλά για τον αντικαταστάτη του. Ήδη ωστόσο κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την εταιρεία να ποντάρει στον σχεδιαστή μόδας του οίκου Polo Ralph Lauren, Michael Rider.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;