Skip to main content

FASHION RADAR

Vegan Fashion Awards 2019

Ποιοι οίκοι ξεχώρισαν και γιατί 



Είναι γεγονός πως το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί αυτήν την στιγμή τον χώρο της μόδας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη είναι η κλιματική αλλαγή και επομένως οι εναλλακτικές μορφές παραγωγής, οι οποίες είναι βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ευχόμαστε να συνεχίζουν να αλλάζουν. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα Vegan Fashion Awards 2019 από τον οργανισμό PETA και τράβηξαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οίκοι μόδας αλλά και πρόσωπα που ξεχώρισαν για την δράση τους και το έργο τους σχετικά με την Βιώσιμη Μόδα. 

Πρακτικές που κακοποιούν ζώα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το δέρμα τους ή το τρίχωμα τους, απαγορεύονται από όλο και περισσότερες εταιρείες και όλα δείχνουν πως ο κόσμος της μόδας ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες της εποχής και πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση.
Εσύ ήξερες πως οι βιομηχανίες με παραγωγή δέρματος είναι από τις πιο μολυσματικές για το περιβάλλον; Οι τοξικές χημικές ουσίες, η ενέργεια που χρειάζεται αλλά και τα ζώα που κακοποιούνται για την παραγωγή δέρματος (πόσο μάλλον σε τεράστιες ποσότητες) συμβάλλουν σημαντικά στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τα βραβεία:
Το βραβείο Vegan Style Icon Award κέρδισε η Miley Cyrus η οποία έχει γίνει γνωστή για τον αγώνα της κατά της κακοποίησης των ζώων και επιλέγει μόνο animal/ eco-friendly εταιρείες για τις εμφανίσεις της.
Επίσης έχει δηλώσει πολλές φορές: ''Δεν αρμόζει η κακοποίηση στον φαντασμαγορικό κόσμο της μόδας''.

Best Vegan Shoe Brand

Το συγκεκριμένο βραβείο κέρδισε η εταιρεία Topshop η οποία λάνσαρε μια σειρά παπουτσιών τα οποία είναι δεν περιέχουν τοξικά χημικά και φυσικά ούτε διαδικασίες κακοποιήσης ζώων.

https://www.instagram.com/p/B4SW7J7j-Sy/

Best Luxury Fashion Moment

Oι εταιρείες Chanel, Selfridges καιVictoria Beckham απαγόρευσαν αληθινά δέρματα στην συλλογή τους και τιμήθηκαν.

 
Progress Award Το βραβείο για την πρόοδο στην πράσινη επιχειρηματικότητα κέρδισε η εταιρεία H&M όπου περιείχε στην συλλογή της, υφάσματα αποκλειστικά vegan και όχι από ζωικές πηγές. https://www.instagram.com/p/B4VOkVyhzG0/ Tα βραβεία περιείχαν και άλλες κατηγορίες όπως Collaboration Award που πήγε στην ECOPEL μαζί με την Stella McCartney, το βραβείο Best High-Street Fashion Moment το οποίο κέρδισαν οι Oasis και Warehouse, και ακόμη πολλά βραβεία τα οποία έδωσαν αισιοδοξία και θετικό βλέμμα για το μέλλον της μόδας.  

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

FASHION RADAR

Απόλυτα εκθαμβωτική: Η Zendaya με ένα εντελώς τολμηρό Polo φόρεμα

Ακόμα μία συναρπαστική εμφάνιση εμπνευσμένη από το τένις

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ