Skip to main content

FASHION RADAR

Style icon: Η Lorde γίνεται 28 και είναι πιο κομψή από ποτέ

Από παιδί-θαύμα σε fashion star της μουσικής - δες το στιλ της εδώ!



Η Lorde, γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1996 στην Takapuna της Νέας Ζηλανδίας από τον πολιτικό μηχανικό Vic O’Connor και την ποιήτρια Sonja Yelich. Η μητέρα της γεννήθηκε από Κροάτες γονείς που μετανάστευσαν στην Νέα Ζηλανδία από την περιοχή της Δαλματίας, ενώ ο πατέρας της είναι Ιρλανδικής καταγωγής. Η Lorde είναι κάτοχος ιθαγένειας και από την Νέα Ζηλανδία και από την Κροατία.

H Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, παγκοσμίως γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Lorde, είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και δισκογραφική παραγωγός από την Νέα Ζηλανδία βραβευμένη με τρία βραβεία Grammy. Μεγάλωσε στο Devonport του Ώκλαντ όπου στην αρχή των εφηβικών της χρόνων, υπέγραψε συμβόλαιο με την Universal Music Group. Το 2013, η Lorde κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ “Pure Heroine” το οποίο περιείχε το τραγούδι “Royals”, το οποίο βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Τραγούδι για το 2014 από τα μουσικά βραβεία Grammy. Το δεύτερο άλμπουμ της “Melodrama” που κυκλοφόρησε το 2017, κέρδισε ευρεία αναγνώριση και έφθασε στο νούμερο ένα διαφόρων charts σε πολλές χώρες. Η Lorde κυκλοφόρησε το Te Ao Mārama στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 ως συνοδευτικό κομμάτι της Solar Power. Όλα τα έσοδα από το άλμπουμ διατίθενται σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα με έδρα τη Νέα Ζηλανδία: το Forest & Bird και το Te Hua Kawariki.

Τον Αύγουστο του 2023, έκαναν το ντεμπούτο τους τα τραγούδια της Lorde "Silver Moon" και "Invisible Ink" κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Boardmasters Festival στην Κορνουάλη της Αγγλίας.

Η Lorde είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, έχει μια -μεγαλύτερη αδελφή την Jerry και ακόμα δύο μικρότερα αδέλφια, την Indy και τον Angelo. Σε ηλικία πέντε ετών, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο Devonport του Ώκλαντ όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Vauxhall School και έπειτα στο Belmont High School. Κατά την διάρκεια των εφηβικών της χρόνων, η μητέρα της Lorde την ενθάρρυνε στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, πράγμα που την επηρέασε στο μέλλον κατά την δημιουργία των τραγουδιών της.

Από το μετέωρο ντεμπούτο της με το "Royals" του 2013, η Lorde έχει εξελιχθεί από έφηβο θαύμα σε pop auteur. Και όπως η σύνθεση τραγουδιών της Νεοζηλανδής καλλιτέχνιδας έχει ενηλικιωθεί με την πάροδο των ετών (από το γόνο της Pure Heroine μέχρι το εκτεταμένο Melodrama και τώρα, το Solar Power), έτσι και το στυλ της. Αγκαλιάζοντας πλήρως τη μεταμορφωτική φύση της γκαρνταρόμπας των ποπ σταρ - ενώ την έκανε εντελώς δική της - η Lorde έχει τροποποιήσει διακριτικά και, μερικές φορές, έχει μεταμορφώσει εντελώς την εμφάνισή της σε άλμπουμ και εποχές. Σκεφτείτε το goth της εποχής Tumblr της Pure Heroine με πουκάμισα με γιακά και μπότες πλατφόρμας. Η «going-out» διάθεση του Melodrama με παγιέτες και φορέματα για πάρτι. Και η καλοκαιρινή χαρά της Solar Power σε κάθε απόχρωση του κίτρινου κάτω από τον ήλιο.

Εδώ, για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της κάνουμε μια αναδρομή στην εξέλιξη του στυλ της Lorde:

Backstage σε συναυλία, 2013

Στα Grammy, 2014

Στην τελετή εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame, 2014

Στην πρεμιέρα του The Hunger Games, 2014

Στα Βραβεία CFDA, 2015

Στο Met Gala, 2016

Στο Coachella, 2017

Στο Primavera Sound Festival, 2018

Σε εξώφυλλο στη Vogue, 2022

Και μια πρόσφατη καθημερινή αλλά κομψή της εμφάνιση.

Happy Birthday Lorde!

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

FASHION RADAR

Απόλυτα εκθαμβωτική: Η Zendaya με ένα εντελώς τολμηρό Polo φόρεμα

Ακόμα μία συναρπαστική εμφάνιση εμπνευσμένη από το τένις

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης