Skip to main content

STREET STYLE

Τα Fashion Trends που η Gen Z δεν μπορεί να ζήσει χωρίς

Σε όποια γενιά κι αν ανήκεις μπορείς να ακολουθήσεις το στιλ των Gen Z 



Οι Gen Z το έχουν ξανακάνει: Πήραν τη μόδα και την κάνανε 10 φορές πιο cool από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν οι millennials. Χωρίς μίσος για άλλες εποχές της μόδας, αλλά τα μωρά της δεκαετίας του 2000 ξέρουν από στιλ - και ο κόσμος παρακολουθεί.

Και μετά από αμέτρητες ώρες έρευνας… στο Gen Z fashion TikToks βρήκαμε αυτές τις τάσεις της μόδας που οι Gen Z ορκίζονται στο όνομά τους.

Peeking Panties

Όλοι φοράνε εσώρουχα, οπότε γιατί να μην τα επιδείξετε; Οι Gen Zers προβάλουν μπόξερ, σλιπ και στρινγκ κάτω από τα σορτς και αφήνουν λίγα εκατοστά να φαίνονται πάνω από τη γραμμή της μέσης για ένα πρόσθετο ορατό στρώμα.

Φιμέ γυαλιά ηλίου

Τα φιμέ γυαλιά ηλίου προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση σε κάθε εμφάνιση και εκθέτουν αναιδώς το κύριο βλέμμα του Gen Z. Τις πιο συννεφιασμένες μέρες χωρίς ηλιακό φως, μπορείτε ακόμα να ξεφύγετε από τη χρήση τους, επειδή οι διάφανοι φιμέ φακοί είναι περισσότερο για μόδα παρά για λειτουργικότητα.

Ηλεκτρικά Χρώματα

Αν ένας Gen Zer και ένας millennial έμπαιναν σε ένα μπαρ, ο millennial θα φορούσε 100% τζιν και μαύρο τοπ. Ο Gen Zer, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα θα φορούσε ένα ηλεκτρικό τοπ με έντονο παντελόνι. Ένα μοτίβο μπορεί σχεδόν πάντα να βρεθεί και στο μείγμα. Αυτή η γενιά fashion icons δεν φοβάται να φορέσει χρώματα που προσελκύουν όλα τα βλέμματα στο δωμάτιο.

Μπλουζάκια με γραφικά

Τρυπημένα χαμογελαστά πρόσωπα, κεράσια που χορεύουν, ένας κάκτος που γλύφει ένα ice pop. Η Gen Z λατρεύει τα γραφικά μπλουζάκια που βγάζουν απόλυτα νόημα και δεν έχουν κανένα νόημα. Η τάση αυτή αναδύεται αργά αλλά σταθερά. Τα πραγματικά διασκεδαστικά γραφικά στοιχεία από τις δεκαετίες του ’90 και του 2000, όπως αυτά που βρίσκουν τα κορίτσια στα καταστήματα λιανικής, αυτό το πραγματικά διασκεδαστικό παιχνίδι γραφικών.

Vintage

Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να προβλέψετε σε αυτήν τη λίστα, είναι ότι η Gen Z λατρεύει τα second pieces. Σχεδόν όλα τα OOTD τους θα αποτελούνται από τουλάχιστον ένα τεμάχιο που είτε προήλθε από αγορά IRL, είτε από ανταλλαγή ρούχων, είτε που αγοράστηκε σε μια εφαρμογή μεταπώλησης είτε το πήραν από την ντουλάπα της γιαγιάς τους.

Athleisure

Αυτή η γενιά ξέρει πώς να εμφανίζεται στο άνετο mode. Είτε αφορά μια μεταξωτή ολόσωμη φόρμα είτε μια καθημερινή ολόσωμη φόρμα είτε τροποποιεί την αθλητική φόρμα για να γίνει business casual, η Gen Z λατρεύει να ντύνεται χαλαρά. Και ναι, εξακολουθείν να λατρεύουν ένα ασορτί σετ γυμναστικής.

Κοντές φούστες

Κάπως έτσι αυτή η γενιά κατάλαβε πώς να κάνει τις μίνι φούστες ακόμα πιο μίνι. Τις βλέπεις να τις φοράνε παντού κι απορείς αν μπορούν και να καθίσουν… αλλά πάντα χρειάζεται θάρρος για να υπερασπιστείς μια τολμηρή επιλογή και η Gen Z διαθέτει πυγμή για να φέρει κάθε στιλ στις διαστάσεις που θέλει…

 

Διαβάστε επίσης

STREET STYLE

Μεταξωτό φόρεμα: Το ωραιότερο κομμάτι της σεζόν

Το φορούν όλες οι influencers. Μάθε πώς θα το διατηρήσεις καθαρό και αψεγάδιαστο

STREET STYLE

Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα

Pro tips που θα σε κάνουν να δείχνεις σαν ένα fashion icon

Προτεινόμενα

CELEBS

Νικόλαος: Έτσι πέρασε το πρώτο του Πάσχα χωρίς την Τατιάνα Μπλάτνικ

Τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε ο αδερφός του, Παύλος, από την Ανάσταση

CELEBS

Πάσχα 2024: Πού έκανε Ανάσταση η ελληνική showbiz;

Τα ελληνικά νησιά «ψήφισαν» και φέτος oi celebrities

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;