Skip to main content

CELEBS

Bάσω Βουγιούκα: «Παίρνω τεράστια χαρά όταν κάνω έστω και έναν Έλληνα περήφανο»

Πότε ένιωσε σαν τον... Ζορό;


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα σε μία εκ βαθέων συνέντευξή της στο zougla.gr επισημανε ότι αισθανεται τεράστια χαρα έστω κι αν κάνει έναν Έλληνα περήφανο με τα επιτεύγματα της.

Mέρος της συνέντευξής της:

- Πώς αισθάνεσαι που εκπροσωπείς την πατρίδα σου στα πέρατα του κόσμου και κάνεις υπερήφανο κάθε Έλληνα όταν κατακτάς κάποιο μετάλλιο;

«Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή που εκπροσωπώ τη χώρα μου στο εξωτερικό και παίρνω τεράστια χαρά, όταν κάνω έστω και έναν Έλληνα περήφανο! Αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για ένα καλό αποτέλεσμα».

- Έχεις πει ποτέ «ως εδώ τα παρατάω» κι αν ναι, για ποιον λόγο;

«Ναι, το έχω πει, μια περίοδο αισθανόμουν πολύ έντονη κούραση, διότι σπούδαζα Οδοντιατρική παράλληλα, και σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά με τη βοήθεια και τη στήριξη της οικογένειάς μου συνέχισα τον πρωταθλητισμό».

- Για κάποιους φαίνεται περίεργος ο εξοπλισμός που βάζετε όταν δίνετε αγώνες. Από τι ακριβώς αποτελείται και πώς ένιωσες όταν τον έβαλες πρώτη φορά;

«Ο εξοπλισμός μας είναι από ένα υλικό που λέγεται κέβλαρ και είναι πολύ ανθεκτικό, έτσι ώστε να μην τραυματιζόμαστε. Επίσης, φοράμε ειδικές μάσκες και ειδικά παπούτσια. Είναι καλυμμένο όλο μας το σώμα και το πρόσωπο. Όταν τον φόρεσα για πρώτη φορά, αισθάνθηκα ότι ήμουν ο Ζορό».

- Πόσες ώρες τη μέρα συνήθως γυμνάζεσαι; Εκτός βέβαια από τη γυμναστική, θα πρέπει να προσέχεις και πολύ τη διατροφή σου. Αντιστέκεσαι πάντα στους γευστικούς πειρασμούς;

«Γυμνάζομαι περίπου 4 ώρες την ημέρα και προσέχω αρκετά τη διατροφή μου. Προσπαθώ να τρώω 5 γεύματα και όσο πιο υγιεινά γίνεται. Βέβαια, δεν μπορώ να αντισταθώ στα γλυκά».

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο ανεκπλήρωτο όνειρό σου;

«Να κατακτήσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος