Το Game of Thrones τώρα και σε... όπερα!

Η επιτυχημένη σειρά ανεβαίνει τα σκαλιά του θεάτρου. 

Αναστασία Τουρούτογλου

Από… βιβλίο, σειρά, από σειρά επιτραπέζιο παιχνίδι και videogame, ύστερα σεμινάριο στα πανεπιστήμια και μέσα στον χειμώνα θέμα όπερας! Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Guardian”, το "Game of Thrones" θα είναι το επόμενο θέμα των “Operasodes”, μιας σειράς συναυλιών που βασίζονται σε τηλεοπτικές σειρές.

Οι συντελεστές της εταιρίας “One World Symphony”, θα "ντύσουν" με μελωδίες διάφορες σκηνές της σειράς που τα τελευταία χρόνια έγινε κάτι σαν επιδημία. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί 1-2 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη. Φανατικοί της σειράς αλλά και της κλασικής μουσικής, πρόκειται να απολαύσουν έργα του Μότσαρτ, του Βάγκνερ, του Προκόφιεφ και κάποιων σύγχρονων καλλιτεχνών, ειδικά διασκευασμένα για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Ο Sung Jin Hong πάντως, καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του “One world Symphony”, πιστεύει πως η σειρά προσφέρεται για όπερα και μίλησε αναφορά στο εγχείρημα που έχει αναλάβει: «Η σειρά έχει ένταση, ίντριγκα και πάθος που οι όπερες παρέχουν εδώ και αιώνες. Aποπλάνηση, εμμονή, εξαπάτηση, πολιτικοί ελιγμοί, ρομαντισμός, ερωτικές απογοητεύσεις, αιμομιξία – και αυτή είναι μονάχα η αρχή…»  

Φυσικά, το GoT, δεν είναι η μοναδική σειρά που θα έχει την τιμή να μετατραπεί σε όπερα. Τον περασμένο Ιανουάριο παρουσιάστηκε ως όπερα το “Breaking Bad”, ενώ φέτος τα 'Operasodes' θα καταπιαστούν επίσης με το “New Girl” της Zooey Deschanel και το “Hannibal”. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares