Skip to main content

CELEBS

Ο Bowie τα είχε σχεδιάσει όλα

Ο παραγωγός του "Blackstar", Τony Visconti, εξηγεί πως ο σπουδαίος μουσικός ενορχήστρωσε το «αντίο» στο κοινό του...



 

Δύο μέρες πριν τον θάνατο του, ανήμερα των γενεθλίων του, ο David Bowie κυκλοφόρησε τον 29ο δίσκο της καριέρας του, με τίτλο "Blackstar". Με το στοιχείο του θανάτου να επικρατεί στιχουργικά αλλά και ένα βιντεοκλίπ όπως το "Lazarus" στο οποίο τον βλέπουμε πότε ξαπλωμένο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου και ποτέ να μπαινοβγαίνει μέσα σε μία ξύλινη ντουλάπα, ο David Bowie δείχνει να ήξερε από καιρό πως το τέλος είναι κοντά και να ήθελε με έναν τέλεια ενορχηστρωμένο τρόπο να μας αποχαιρετήσει. 

Τώρα ο παραγωγός του δίσκου, Tony Visconti, έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω συνειδητοποίηση, που στους περισσότερους από εμάς «έσκασε» φυσικά μετά την είδηση του θανάτου του, με μερικές δηλώσεις που εξηγούν πως ο διάσημος μουσικός γνώριζε ότι επρόκειτο να πεθάνει και σχεδίασε προσεκτικά το αντίο στους θαυμαστές του. 

Ο Τony Visconti αποκάλυψε πως έναν χρόνο νωρίτερα ο Bowie του μίλησε για την επιθυμία του αυτή και για το σχέδιο του. 

«Πάντα έκανε ό, τι ήθελε να κάνει και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο - με τον καλύτερο τρόπο... Ο θάνατός του δε διαφέρει από τη ζωή του - ένα έργο τέχνης. Έκανε το Blackstar για εμάς, ως αποχαιρετιστήριο δώρο του. Ήξερα εδώ και ένα χρόνο πως αυτός ήταν ο τρόπος που θα γινόταν, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι πάντα μαζί μας. Για την ώρα είναι σκόπιμο να θρηνούμε.»

Mόνο συγκίνηση για τον άνθρωπο που έκανε τέχνη ακόμα και τον θάνατο του.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Madonna: Φινάλε για την Celebration tour με πάνω από 1,5 εκ. θεατές

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η συναυλία της "βασίλισσας" της ποπ στη Βραζιλία

CELEBS

Κατερίνα Καραβάτου: Πάσχα στην εξοχή με τα παιδιά της

Το φωτογραφικό άλμπουμ από την απόδρασή τους

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.