Skip to main content

CELEBS

Η πολυβραβευμένη σειρά «Η Μοδίστρα» καθημερινά στην ΕΡΤ2 (Photos)

Μετά την Ισπανία και άλλες χώρες αναμένεται να κερδίσει και το ελληνικό κοινό


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Μία πολυβραβευμένη σειρά 17 επεισοδίων εξασφάλισε η ΕΡΤ. Πρόκειται για τη σειρά "El Tiempo Entre Costuras", ήτοι στα ελληνικά "H Μοδίστρα».

Pixel
Pixel

Πρόκειται για μία σειρά που πραγματικά σαρώνει στην Ισπανία και όχι μόνο και έχει αποδείξει ότι η πλοκή της καθηλώνει τους τηλεθεατές και τους κρατά σε μία γλυκιά αγωνία.

Aπό τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου λοιπόν το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις περιπέτειες και τα ταξίδια της Σίρα, μέσα στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, τις κατασκοπικές ιστορίες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και τις προσωπικές στιγμές των πρωταγωνιστών… μέσα από τις ραφές!

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε βράδυ στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2 και αναμένεται να αγαπηθεί από το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

0------1modistra.mesa.jpg

H Σύμβουλος Προγράμματος ΕΡΤ Α.Ε., Iζαμπέλα Σασλόγλου, η οποία πίστεψε από την πρώτη στιγμή στη "Μοδίστρα" σε σχετικές δηλώσεις της ανέφερε: «Η Μοδίστρα» είναι μία σπουδαία σειρά, μία υπερπαραγωγή που οι Ισπανοί τη θεωρούν το δικό τους Downton Abbey, και πολύ καλά κάνουν.

Είναι ένα ακόμα δείγμα, μετά τον Mr Selfridge, που τόσο αγάπησαν οι τηλεθεατές και περιμένουν να δουν τον τελευταίο 4ο κύκλο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσης στη Βρετανία, της προσπάθειας που γίνεται στο δημόσιο κανάλι για ποιοτική ψυχαγωγία, μέσα από τις σειρές που παίζουν και θα παίζουν καθημερινά στις 8 το βράδυ και θα αναμεταδίδονται και στον ιστότοπο της ΕΡΤ. Σε λίγο καιρό θα μπορέσουμε να προσφέρουμε και ελληνικές παραγωγές γιατί μας λείπουν, αλλά όλες οι επιλογές γίνονται με κριτήριο το είδος της ψυχαγωγίας που περιμένει ο τηλεθεατής από το δημόσιο κανάλι, με συνετή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Η πλοκή της σειράς

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1934. Κάπου ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση, σε μια παραδοσιακή γειτονιά της Μαδρίτης, η Sira Quiroga, παρακολουθεί τη μοδίστρα μητέρα της. Μαθαίνει την τέχνη της, τα μυστικά του επαγγέλματος, αναπτύσσει την επιχείρησή της. Όλα αλλάζουν όμως, τη στιγμή, που εισβάλλουν στο ατελιέ της αλλά και τη ζωή της δύο άνδρες: ένας ευειδής έμπορος και ο πατέρας της που ποτέ πριν δεν είχε συναντήσει.

Η πολυβραβευμένη αυτή σειρά 17 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2013-2014, είναι ένα δράμα εποχής, που προσελκύει περισσότερα από 5 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο, στην Ισπανική Τηλεόραση και βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Μαρία Ντουένιας. Η σειρά έχει γυριστεί στην Ισπανία, στο Μαρόκο και στην Πορτογαλία, ενώ ο προϋπολογισμός του κάθε επεισοδίου ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Η σειρά μεταδίδεται στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊβάν, την Ουγγαρία, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, καθώς και στον Καναδά και στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό που οργάνωσε η ΕΡΤ στη σελίδα ERT BOX. Οι τηλεθεάτριες και οι τηλεθεατές της ΕΡΤ κλήθηκαν να αποφασίσουν ποια σειρά θα έρθει στους δέκτες τους από 1ης Φεβρουαρίου και έδωσαν… ψήφο εμπιστοσύνης στην ισπανική, πολυβραβευμένη σειρά «H Μοδίστρα».

Πρωταγωνιστούν οι Αντριάνα Ουγκάρτε, Χάνα Νιου, Μαρί Κάρμεν Σάντσεζ, Πίτερ Βάιβς, Φρανσέσκ Γκαρίντο, Άλμπα Φλόρες, Τριστάν Ουλόα, Ελβίρα Μινγκέζ, Μπεν Τεμπλ, Φιλίπ Ντουάρτε, Κάρλος Σάντος, Έλενα Ιρουρέτα κ.ά.

Υπόθεση: Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Σίρα Κουιρόγκα, μιας φτωχής νεαρής μοδίστρας από τη Μαδρίτη που, στα χρόνια του Ισπανικού Εμφύλιου, αφήνει τον αρραβωνιαστικό της για να ακολουθήσει τον πλάνο Ραμίρο στο Μαρόκο. Όταν ο Ραμίρο την εγκαταλείπει εκεί, χωρίς λεφτά κι έγκυο, η Σίρα καταφεύγει στην τέχνη της για να ζήσει: ράβει για τις Ευρωπαίες κυρίες. Eπιστρέφει στη Μαδρίτη την ώρα που ξεσπά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και γίνεται πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Τις πληροφορίες τις συλλέγει χάρη στην τέχνη της και πάλι: σ’ αυτήν ράβονται οι σύζυγοι των Ναζί αξιωματικών!

Από 1η Φεβρουαρίου, στις 20:00, θα έχετε καθημερινό «ραντεβού», στην ‪#‎ΕΡΤ2‬…

0------2modistra.mesa.jpg


Αναλυτικά τα επεισόδια της νέας σειράς, την εβδομάδα 01.02 – 05.02.2016:

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/02/2016, στις 20.00

Επεισόδιο 1ο. Μαδρίτη, 1921. Σε μία ταραγμένη για την Ισπανία περίοδο, η νεαρή Σίρα «ράβει» το μέλλον της βελονιά-βελονιά ως μαθητευόμενη μοδίστρα και όλα δείχνουν πως η ζωή της έχει πάρει το δρόμο της, προς μεγάλη ανακούφιση της μητέρας της, Ντολόρες. Έχει, άραγε, μια γραφομηχανή τη δύναμη να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων και να φέρει τη Σίρα αντιμέτωπη με τα συναισθήματά της;

ΤΡΙΤΗ 02/02/2016, στις 20.00

Επεισόδιο 2ο. Η Ταγγέρη, σαν άλλη σπηλιά του Αλαντίν, μοιάζει να τα έχει όλα -χρήματα, φίλους, διασκεδάσεις. Η ζωή εκεί μοιάζει πράγματι με ανατολίτικο παραμύθι για τον Ραμίρο και τη Σίρα. Ο Ραμίρο είναι ενθουσιασμένος και γεμάτος ιδέες και σχέδια. Εκείνη παραμένει προσγειωμένη, δεν θα αποφύγει όμως τη δυσάρεστη έκπληξη, τον πόνο και τη συντριβή, όταν το παραμύθι πάρει μία απρόβλεπτα δυσάρεστη τροπή…

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/02/2016, στις 20.00

Επεισόδιο 3ο. Η Σίρα αναρρώνει σωματικά και ψυχικά στην πανσιόν της Καντελάρια. Το ταλέντο της στη ραπτική δεν αργεί να φανερωθεί, δίνοντάς της την ευκαιρία να ορθοποδήσει. Ο δρόμος όμως δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και η Σίρα θα χρειαστεί να βαδίσει σε σκοτεινά μονοπάτια, όπου ρισκάρει τα πάντα και κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα από τα παπούτσια της.

0------3modistra.mesa.jpg


ΠΕΜΠΤΗ 04/02/2016, στις 20.00

Επεισόδιο 4ο. Η Σίρα επιστρέφει στην πανσιόν με το θησαυρό της και όλα δείχνουν πως έχει έρθει πλέον η ώρα να πραγματοποιήσει το όνειρό της για ένα δικό της κατάστημα υψηλής ραπτικής. Ανανεωμένη και η ίδια, είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον εαυτό της και τη δουλειά της στον κόσμο. Θα βρει νέους συμμάχους στα πιο αναπάντεχα μέρη, τα φαντάσματα όμως του παρελθόντος επιστρέφουν για μία ακόμη φορά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/02/2016, στις 20.00

Επεισόδιο 5ο. Η Ροζαλίντα Φοξ, ερωμένη του αντισυνταγματάρχη Μπεϊγκμπεντέρ Ατιένθα, απευθύνεται στη Σίρα για να της ράψει ένα βραδινό φόρεμα, προκειμένου να παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο του Γερμανικού Προξενείου. Η Σίρα αυτοσχεδιάζει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Η Ροζαλίντα προσφέρεται να πάει τη Σίρα με το αυτοκίνητό της μέχρι την Ταγγέρη και στο δρόμο προβαίνει σε προσωπικές εκμυστηρεύσεις. Στην Ταγγέρη όμως, περιμένουν τη Σίρα παλιοί λογαριασμοί, όπως και μία οδυνηρή απώλεια…

Kάθε επεισόδιο της σειράς θα αναρτάται στον ιστότοπο της ΕΡΤ κάθε βράδυ στις 11, όπου και θα παραμένει για 7 ημέρες.

Τέλος, οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε επανάληψη το βραδινό επεισόδιο, την επόμενη μέρα στις 4 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Το φωτογραφικό άλμπουμ των διακοπών της μετά τον χωρισμό

Οι πρώτες διακοπές της ηθοποιού μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

CELEBS

Ελένη Καστάνη: «Η Άννα ήταν πρότυπο για εμάς τις νεότερες ηθοποιούς»

Όσα είπε η ηθοποιός για την Άννα Παναγιωτοπούλου στο «Στούντιο 4»

CELEBS

Χριστίνα Μπόμπα - Σάκης Τανιμανίδης: Το album των διακοπών τους στην Κρήτη

Η οικογένεια πέρασε στο Ηράκλειο τις ημέρες του Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees  

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα