Skip to main content

CELEBS

Το επίσημο δείπνο για τον Ομπάμα στο Προεδρικό- Σφυρίδα και γαρίδες στο μενού

130 άτομα οι επίσημοι προσκεκλημένοι που θα παραβρεθούν στο δείπνο.


Κατερίνα Σαρρή

Το δείπνο που θα παραθέσει βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο προεδρικό μέγαρο θα είναι πολυπληθές.

Pixel

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 40-50 θα είναι μέλη της αμερικανικής αποστολής και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Στο δείπνο δεν θα παραστούν καθόλου επιχειρηματίες από τις δύο πλευρές. Σφυρίδα και γαρίδες θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε, στις 19.30, προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητη, ενώ λόγω της απουσίας της Μισέλ Ομπάμα στο δείπνο δεν θα παραβρίσκονται ούτε η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ούτε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Το μενού του επίσημου δείπνου καταρτίστηκε έπειτα από σχετική ερώτηση μέσω μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, αν υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τα τρώει όλα... Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, ο οποίος ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά βοηθάει εθελοντικά στο Προεδρικό σε ειδικές περιστάσεις.

Έτσι λοιπόν οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, εν συνεχεία κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί, και ως επιδόρπιο έχουν αποφασίσει να παρασκευάσουν γλυκό με κάστανα, αφού, όπως έλεγαν, είναι η εποχή τους. Και στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με το τι θέλουν οι συνδαιτυμόνες του κ. Ομπάμα.

 

aaabarakobam5.jpg

 

aaabarakobam4.jpg

 

 

aaabarakobam3.jpg

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Ντάνη Γιαννακοπούλου: Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι η ηθοποιός!

Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Σύσσωμο το ελληνικό θέατρο στην κηδεία της ηθοποιού

Πλήθος επωνύμων στην κηδεία της στο Νεκροταφείο Ζωγράφου

CELEBS

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: Διακοπές στην Πράγα με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι πέρασε εκεί τις πασχαλινές του διακοπές

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurovision 2024: Στον τελικό της διοργάνωσης η Μαρίνα Σάττι

Στον τελικό της Eurovision πέρασε η Ελλάδα με το “Zari” της Μαρίνας Σάττι – Αναλυτικά οι χώρες που πέρασαν από τον β' ημιτελικό στην τελική ευθεία του διαγωνισμού

BEAUTY NEWS

Η Bobbi Brown συνεργάζεται με την Kerri Rosenthal και μας θυμίζει ότι η ομορφιά είναι αγάπη

Η limited edition συλλογή Bobbi Brown x Kerri Rosenthal έρχεται σε μία πολύχρωμη συσκευασία, εμπνευσμένη από την ξεχωριστή και παιχνιδιάρικη αισθητική της Kerri Rosenthal και σας προσκαλεί να εκφράσετε την αγάπη σας για την ομορφιά

CELEBS

Ντάνη Γιαννακοπούλου: Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι η ηθοποιός!

Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο