Skip to main content

CELEBS

Άντι Γκαρσία για Κάστρο: “ Η ιστορία θα τον συγχωρέσει, αλλά επίσης μπορεί να τον καταδικάσει"

Ο Άντι Γκαρσία δεν φάνηκε να συγκινείται από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.


Κατερίνα Σαρρή

O Άντι Γκαρσία δεν λυπήθηκε καθόλου για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο αλλά αντίθετα  εκφράζει τη "βαθιά του θλίψη" στον λαό της Κούβας που έζησε κάτω από τις διαταγές του πρώην ηγέτη της χώρας. Ο 60χρονος ηθοποιός, γεννήθηκε το 1956 στην Αβάνα της Κούβας και σε ηλικία πέντε ετών η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι.

"Είναι απαραίτητο για μένα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη που αισθάνομαι για όλους τους Κουβανούς, εντός και εκτός της Κούβας που υπέφεραν από τις αγριότητες και την καταδυνάστευση που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάστρο και το ολοκληρωτικό του καθεστώς. Οι υποσχέσεις της επονομαζόμενης επανάστασης του για δημοκρατία και πλουραλισμό, υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι ψευδείς υποσχέσεις και μια προδοσία απέναντι στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε ο Γκαρσία και συνέχισε: 

"Οι εκτελέσεις, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις των πολιτικών αντιφρονούντων και των μελών της LGBT κοινότητας, η άρνηση της ελευθεροτυπίας, των εκλογών και των θρησκευτικών ελευθεριών συνεχίζουν να είναι η κληρoνομιά του. Υποστήριξε ότι η ιστορία θα τον συγχωρέσει, αλλά επίσης μπορεί να τον καταδικάσει. Προσεύχομαι για αυτό που πάντοτε προσευχόμουν: την αποκατάσταση του Συντάγματος και την απόλυτη ελευθερία για όλους τους ανθρώπους της Κούβας. Το όνειρο είναι ακόμη ζωντανό όπως και ο αγώνας για να γίνει πραγματικότητα. Ας είναι το πνεύμα το Χοσέ Μάρτι και του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αυτό που θα μας δείξει το δρόμο". 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της